Uran avausvoitto suurkilpailukarsinnassa - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Uran avausvoitto suurkilpailukarsinnassa

Kuva: Anu Leppänen
Jukka Torvinen narutteli Bean Dead Certin uran avausvoiton. Terhi Hyyti hoitaa Talli Varma Nakin omistamaa tammaa.

VERMO. Bean Dead Cert rikkoi kuparisen laskettelemalla selvään voittoon Uudenmaan Upeimman karsintalähdössä.

Kauden viimeisen suurkilpailun Uudenmaan Upeimman karsinnat järjestettiin tällä kertaa vain tammoille. Oriiden ja ruunien sarjaan ilmoitettiin vain kahdeksan hevosta, jotka pääsevät suoraan tapaninpäivänä ajettavaan finaaliin. Tammojen kahdessa karsintalähdössä voiton veivät Arctic Elsa ja Bean Dead Cert.

Tuomas Korvenojan valmentama Bean Dead Cert juoksi uransa ensimmäisen voiton 21. yrittämällä. Jukka Torvisen lainaohjastama tamma piti sisäradalta keulat, eikä päästänyt suosikki Arctic Islandia eteensä. Menohaluinen Bean Dead Cert lähti irrottamaan eroa muihin jo loppukurvissa ja lasketteli selvällä erolla voittoon ajalla 16,6/2100a. Muut finalistit olivat Demoiselle Crane, Inaccessible ja BWT Divine.

"Bean Dead Cert oli superhyvä tänään", Jukka Torvinen kehaisi. "Tamman koko kausi on vähän odotellut sellaista superesitystä ja kuitenkin se on kolmeatoista mennytkin täyttä matkaa. Se olisi hyvin voinut voittaa jonkun lähdön aiemminkin, mutta kiva kun tuli tähän kohtaan."

"Tammalla oli ollut epäonnea lähtöpaikkojen suhteen ja kerrankin oli sauma kokeilla keulasta, ettei jää mitään jossiteltavaa. Seinäjoella tamma oli mikä oli, mutta sain Tuomakselta sellaista infoa, että se on nyt parempi ja kokeiltiin rohkeasti. Koetin heti ekassa kurvissa merkata, että ajan keulasta, mutta Pekka halusi vielä kokeilla. Sitten tuhat jäljellä tamma lähti turhankin innokkaasti, mutta se tiesi, mitä teki. Bean Dead Cert lähti sellaisella otteella, ettei siinä ollut vaihtoehtoja."

Torvinen oli ajanut tammalla aiemmin Kymenlaakso-ajon karsinnassa vitossijan.

"Ajoin myös ihan alkulähtöjä, joissa se laukkasi. Kymenlaakso-karsinnassa ajoinkin vähän huonosti. Tämä on alusta asti ollut nopea, mutta se on vielä kehittynyt vauhtikestävyydessä", Torvinen lisäsi.

Puolitoista viikkoa sitten Kasvattajakruunun voittanut Arctic Elsa jatkoi voittokannassa. Pekka Korpi ajoi sillä johtaneen Dauntless Girlin rinnalle, mistä tamma runnoi kärkeen jo viimeisessä kaarteessa. Vahvan ulkoratakirin tehnyt BWT Daenerys lähestyi lopussa, mutta ei uhannut 16,4-tuloksen tehnyttä voittajaa. Finaalit menivät myös Double Revenge ja Spill The Beans.

Tapaninpäivänä Vermossa ajettavassa Uudenmaan Upeimman finaalissa voittaja saa tänä vuonna 15 000 euroa. Volttilähdössä tammat saavat kahdenkymmenen metrin etumatkan.

Päivitetty 13.12.2018: lisätty Bean Dead Certin hoitajan nimi

Bean Dead Cert aloitti T65-jackpot-kierroksen keulavoitolla. Kuva: Anu LeppänenJoulukuun ensimmäinen päivä Seinäjoella Kasvattajakruunu-finaalin voittanut Arctic Elsa oli tällä kertaa paras johtavan rinnalta ja voitti jo kolmannen kerran peräkkäin. BWT Daenerys kiritti parhaiten. Kuva: Anu LeppänenJuha-Pekka Hanhimäen ajama Taistelu Jaska oli kiriluvan saatuaan suvereeni suomenhevoslähdössä. Kuva: Anu LeppänenTorvisen veljekset ajoivat molemmat voiton mieheen Tuomas Korvenojan valmennettavilla. Hannu oli asialla illan avauslähdössä Bottnas Fantomin kanssa. Korvenojan yritys Oy Trot Ab osti sen Wenngarnin huutokaupasta 140 000 kruunun vasarahinnalla elokuussa 2016. Kuva: Anu LeppänenAiheeseen liittyvät artikkelit

Päivän ravit: Kuopio Stakes tarjoaa huiman kattauksen

Jokainen lähtö on tärkeä Jukka Torviselle – nuori raviohjastaja on kiitollinen, kun saa ajaa kilpaa työkseen

Päivän ravit: Jyväskylässä kisataan - Färjestadissa jackpot

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video