Uutiset

Widell ei lähde turhaan 75-raveihin?

Anu Leppänen

Kaj Widell ajaa kahdella hevosella lauantaina Åbyn 75-jackpotkierroksella. Varsinkin Reijo Liljendahlin valmentama Exclamation Mark viittaisi siihen, ettei reissusta tule turha. Jutussa mukana myös valmentaja Reijo Liljendahlin kommentit.

Kaj Widell ajaa yhtä parhaista vuosistaan koko uralla. Ajettujen palkintojen potti nousee yli 12 miljoonan kruunun ja voitoissakin tuli hiljattain taas 100 täyteen. Ennen perjantain ajoja kasassa on 105 tolppaa 2018.

"Nousseiden palkintojen ansiosta pitikin saada enemmän rahaa kasaan", Widell huomauttaa.

"Ihan hyvä vuosi, vaikka loppuvuonna on ehkä vähän puuttunut sellaisia profiilihevosia. Magic Gwin esimerkiksi on joutunut pitämään paussia, mutta nyt se on kuulemma terve ja tulee taas keväällä. Ryssebo La Reine on sellainen hevonen, jolta odotan ensi vuonna paljon. Queer Fish on tietysti ollut hieno loppukaudellakin. Isoin ennätys minulle on kuitenkin, että olen päässyt aamulenkilleni nyt 74 päivää putkeen. Terveys on hyvässä mallissa!"

Kumpikaan Åbyn ajokeista ei ole ulkona.

"Näissä 75-lähdöissä pitää olla hyvä paikka, ne ovat niin tasaisia. Great King Wine (75-1) olisi yllättäjä, mutta se saanee hyvän juoksun, kun sisäpuolen hevoset eivät näytä starttiraketeilta, ja Åbyssä on open stretchkin. Great King Wine saanut raskaita reissuja, ja se voi olla tauluaan parempi. Exclamation Markilla (75-7) tähdätään keulaan, jos en väärin arvaa, ja se on aika lähellä pärjätä tuossa arvioni mukaan."

Exclamation Markista ja muista Reijo Liljendahlin ajokeista pitänee kysyä valmentajalta itseltään.

Reijo Liljehdahl on Åbyn T75-kierroksen avainhahmoja mm. päivän pankin Nadal Brolinen valmentajana."Nadal Brolinellä (75-3) on kaikki torstain treenien perusteella kuin ennenkin", Liljendahl kertoo.

"Se avaa lujaa mutta ei ole riippuvainen mistään erityisestä juoksusta, joten kyllä sen pitäisi lähellä olla. Exclamation Mark (75-7) parantaa vielä, kun sai tuon startin alle. Olin hyvin tyytyväinen jo tuohon asitykseen. Se avaa lujaa ja taitaa olla tässä keulahevonen, mistä se vetäisi pitkään. Myös toinen hevosemme Mellby Emeralds (75-7) voi yllättää siinä, kunhan juoksu onnistuu. Ruunalla on ollut huonoja paikkoja, ja muutenkaan ei ole natsannut viime aikoina juurikaan. Se on hyvä hevonen näihin sarjoihin, eikä kannata unohtaa sitä nyt peleissä."

Viikonlopun parhaat saumat Widellillä on sittenkin ehkä Rommen T64-jackpotkierroksella perjantai-iltana.

"Arragon (64-3) on mielenkiintoinen. Sen piti tulla ajettavaksi jo viime startissa, mutta valmentaja ei osannut tietokonekuvioita. Ruuna on kyvykäs, ja mielenkiintoista ottaa tuntumaa siihen. En osaa sanoa, saanko siihen lisää vauhtia, mutta odotus on ainakin hyvä. Tale Of Jacks (65-1) kohtaa kovia, mutta se ei ole ihan ulkona. Valmentaja on muuttanut, ja uudessa paikassa hevonen on tuntunut aiempaa paremmalta mäkitreenissä. Jos sen voima on lisääntynyt, ei ruuna välttämättä jää jalkoihin. Eng Stegg (65-2) ehkä mieluummin sijoittuu kuin voittaa. Muilta en osaa odottaa ihmeitä, mutta illan päätöslähdössä ainakin yritän johtaa Charismalla (Lähtö 10) koko matkan. Sillä on kurveissa ollut vaikeuksia, mutta keula sopisi siksikin hyvin."

Tästä pääset lauantain T75-lähtölistoihin.

T64-jackpotlistoille Rommeen voit puolestaan klikata tästä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hannu Korpi jatkaa Ruotsissa ainakin vuoden - uudessa paikassa Julmyrassa

Widellillä piikkihevoset T86:een

Ville Mikkola myi Harrisburgissa varsoja - Oskari Mäenpää osti

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video