Uutiset

Issaquah Sund talveksi Ruotsiin

Kuva: Anu Leppänen
Issaquah Sund lähtee talveksi Ruotsin puolelle kilpailemaan.

Joni-Petteri Irri saa SE-hevosesta uuden vahvistuksen Ruotsin talliinsa, joka on aloittanut talvikauden vahvasti.

Vajaat 80 000 euroa tienannut Issaquah Sund siirtyy Tero Mäenpään valmennuksesta muutamaksi kuukaudeksi kilpailemaan Ruotsin puolelle Joni-Petteri Irrin tallista käsin. Irri on vuokrannut avopuolisonsa Jenni Kaijan kanssa Sisu-talleilta kaksitoista karsinaa ja pitää kilpahevosille filiaalia talvikuukausien ajan.

"Totta kai hyviä hevosia on mukava ottaa tänne", Irri myhäilee. "Tero on treenannut Issaquah Sundia hyvin ja se on valmiiksi kilpailukunnossa. Siitä on mielenkiintoista jatkaa. Jos mitään takapakkeja ei tule, uskon, että Ruotsissa saadaan talven aikana jotain aikaiseksi. Täällä on monipuolisesti lähtöjä ympäri viikon."

3100 metrin autolähetyksen SE-tulosta hallussaan pitävä Issaquah Sund siirtyy Ruotsiin ensi viikolla ja ilmoitetaan ensin Rommen 75-pronssidivisioonaan lauantaille 29. joulukuuta, jos pisteet riittävät mukaanpääsyyn.

Irrin talli on saanut Ruotsissa vauhdikkaan alun, sillä viime viikolla So Long Losers voitti Solvallassa ja Better Boss Örebrossa.

"Ensimmäisen viikon jälkeen ei ainakaan kaduta", Irri naurahtaa. "Kiva startti saatiin hommalle ja totta kai kun uutta yritetään, on tärkeä saada kuvio hyvin alkuun. Hevosia on täällä nyt kahdeksan ja pari tulee kotipuolesta ensi viikolla. Niitä vaihdellaan tarpeen mukaan, ja kaikki eivät välttämättä ole koko talvea. Pystytään vaihtamaan hevosia, jos jonkun kohdalla homma ei toimikaan."

Viime viikolla voittanut kaksikko So Long Losers - Better Boss jatkaa sunnuntaina Örebron Grand Slam 75 -kierroksella Mika Forssin ajamana.

"Ne eivät tunnu kotona ainakaan huonommalta kuin ennen ekoja startteja, päin vastoin. Varsinkin Better Bossilla oli pitkä starttiväli ennen Örebron starttia ja se tuntuu kotona tosi virkeältä. Molempien pitäisi normaalitapauksessa parantaa ja lähdöt ovat samantasoisia kuin viimeksi. Pahimmat vastustajat taisivat olla huonommilla lähtöpaikoilla, joten lähtökohdat ovat paperilla hyvät."

Tiistaina Gävlen lounasraveissa Ruotsin-debyyttinsä tekee Prodigy Shark, ja illalla Solvallassa kilpailevat Angelico ja Sweet Surviver.

"Prodigy Sharkilta odotan pärjäämistä, jos voltissa ei vain tule mitään ylimääräisiä touhuja", Irri summaa. "Quite A Star tarvitsee tuuria huonolta lähtöpaikalta. Angelicon ja Sweet Surviverin kanssa saadaan ensimmäiset startit täällä ja nähdään, miten ne lähtevät menemään. Molemmilla oli pisteet vähän vähissä, joten ei ollut varaa valita lähtöjä."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Irrillä ja Kaijalla Licence Holderin manttelinperijä?

Monté-menestyjä Licence Holder jää eläkkeelle — päätöksen taustalla yli vuosi sitten tapahtunut loukkaantuminen

Tärppi Oulu Express -karsintaan – ”Nyt nähdään parempaa Sheriffiä”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video