Uutiset

Sairaspaussilta suurkilpailuvoittajaksi

Kuva: Anu Leppänen
Tornapull jyräsi Kasvattajakruunun sankariksi.

JYVÄSKYLÄ. Tornapull oli uransa avauskilpailussa piilevästi kipeä, mutta palasi kolme kuukautta myöhemmin kehiin ja nappasi heti Kasvattajakruunu-voiton.

Kaksivuotiaiden oriiden ja ruunien Kasvattajakruunussa voittoon jyräsi pikkuyllättäjä Tornapull, jonka Markku Nieminen ilmoitti suoraan merkkilähtöön yhden startin kokemuksella ja kolmen kuukauden tauolta.

Varsojen valmentamisen taitava Nieminen tiesi mitä teki, sillä toisesta ulkoa iskenyt Tornapull sai loppusuoralla otteen keulassa juosseesta Club Nord Easysta ja 15 000 euron arvoinen suurvoitto tuli hyvällä tyylillä ja tuloksella 18,1/2140a.

"Tornapull oli mennyt hyvin kotona, mutta tokihan voitto oli yllätys", Nieminen sanoi.

"Se oli ensimmäisessä startissaan elokuussa kipeä. Meillä on ollut tänä vuonna paljon ongelmia, on ollut kurkunpäätulehdus ja hevosilta on ollut jakso poissa. Ne eivät ole menneet niin hyvin kuin me kuviteltiin. Kunhan saadaan tilanne nollattua ja hevoset terveeksi, eiköhän tilanne ole ensi keväänä parempi."

Tornapullin omistaa Talli Koivuhaka Oy, jonka taustalla on Niemisen pitkäaikainen kaveri ja hevosenomistaja Jouni Lempinen. Hänellä on jo ennestään kokemusta Kasvattajakruunun voittamisesta, sillä Vagabondo voitti saman kaksivuotiaiden Kasvattajakruunun vuonna 2014.

"Olemme tunteneet nuoresta asti ja Jounilla on ollut minulla hevosia ties kuinka kauan. En edes muista ensimmäistä hevosta, olen niin vanha äijä", Nieminen nauroi.

Tornapull on Talli Koivuhaan omaa tuotantoa sekä emän että isän puolelta, sillä isäori Like Di Poggio on myös yhtiön omistuksessa. Emä Desperado's Hope kilpailee nykyäänkin Pohjois-Suomessa Kaarlo A Palojärven valmennuksessa, ja Tornapull on sen ainoa jälkeläinen.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Halley Wanian vuohisluu murtui mutta paranee ensi kaudeksi - Niemisellä illalla ja lauantaina puolittaisia saumoja

An-Dorra palasi voittajaksi Kasvattajakruunussa - Suven Sametti uusi Tammaderby-voittonsa

Perttusella paras vuosi ikinä - jatkaa kärjessä Killerin isoissa lähdöissäkin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video