Uutiset

Atupem lähtee Ruotsiin

Antti Savolainen
Kuinka käy Atupemin ja rattailla Ruotsin puolellakin nähtävän Santtu Raitalan sekä taustajoukkojen ensi lauantaina? Vastassa Olympiaraveissa on hurja joukko.

Seinäjoki Racen juhlitun sankarin Atupemin taustavoima Antero Tupamäki on antanut myönteisen vastauksen Åbyn raviradan kutsuun saapua villillä kortilla Olympiaraveihin.

Lauantain Seinäjoen trillerin jälkimainingeissa tuli kutsu lähteä Göteborgiin viikon päästä lauantaina ajettavaan naapurimaan arvostettuun Olympiaravit-kisaan, jossa vastaan asettuu mm. Propulsion. Atupem sai kutsun myös viikkoa Olympiaravien jälkeen ajettavaan Finlandia-ajoon Vermossa, mutta Åbyn kosintaan myöntyminen merkinnee Finlandia-ajon jäämistä väliin.

"Atupem on palautunut mainiosti lauantailta", Tupamäki aloittaa.

"Sunnuntain palauttava lenkki oli hyvä kokemus. Atupem ei tuntunut olevan erityisen rasittunut lauantain kilpailusta. Ei sinne ihmisten olympialaisiinkaan Suomesta mennä enää pelkästään voittamaan, vaan pistesijakin on tiukassa. Meilläkin on nyt rima korkealla, mutta otan tämän myös edustustehtävänä. Olen sanonut åbylaisille, että tulossa ollaan, mutta hevosten kanssahan on aina epävarmuustekijöitä. Matka on pitkä, mutta uskallan lähteä Atupemin kanssa, koska se on niin mahdottoman lunki reissumies. Matkustaminen ei siksi pelota. Ja on kai sinne korkea aika lähteä täältä, kun viime suomalaisosallistumisista on aikaa."

Seinäjoki Racen jälkimainingeissa ehti jo unohtua, että edustipa yksi suomalaishevonen Olympiaraveissa 2010-luvullakin. Brad De Veluwe oli mukana 2014, mutta kisasta ei tullut menestystä ylikovan avauksen jälkeen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Monien tunteiden Kriteriumit

Ylivieskan Toto75-kuviot uusiksi - Atupem jäi pois!

Raviviikko: kunkkareista ruunajaisiin - Ruotsissa Åby Stora

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video