Uutiset

Next Direction näytön paikassa illalla: mikä valmius suurempiin tehtäviin?

Anu Leppänen
Iikka Nurmonen tuuletteli Next Directionin rattailla aikanaan nelivuotiaiden Kasvattajakruunussa. Kuinka käy illalla Vermossa?

Derbynsä kakkonen 2017, Next Direction, kärsi viruksesta viime kaudella. Tällä kaudella se on palaamassa entistä ehompana, ja illan Vermon Isokengän isoja kysymyksiä on: onko uusi suunta Finlandia-ajoon?

Timo Hulkkonen on varovaisen optimistinen kasvattinsa ja valmennettavansa Next Directionin tämän hetken tasosta. Kevään ja kesän isoja kisoja tavoitellaan, jos hevonen näyttää kuuluvansa niihin, ja tänään on näytön paikka!

"Tänään koitetaan ainakin ajaa kilpaa ihan tosissaan", Hulkkonen kertoo.

"Hieman paremmat treenikelit olisivat olleet toiveessa viime viikkoina. On vaihduttu polanteesta hiekalle, ja ihan optimaalista ei ole ollut. Muuten fiilis on hyvä. Hevonen on suorittanut odotetusti huonoilta paikoilta. Nyt on hyvä paikka, ja laitetaan kokolaput sekä jätetään takakavioihin vain pienet kärkikengät. Tarkoitus on, että mentäisiin alusta saakka lujaa. Ruunalla ei ole ladattu kiihdytyksiin, mutta nyt olisi meininki koittaa, kuinka se osaa avata? Jos hevonen on sellainen kuin toivomme ja järjestävät kiinnostuvat, voi esimerkiksi Finlandia-ajo tulla kysymyksen, mutta ajetaan nyt ensin ja arvioidaan sitten."

Hulkkosen hevoset menevät muutenkin lujaa tällä hetkellä.

"Olen aika tyytyväinen nuorten hevosten tilanteeseen juuri nyt. Surprise Lily onnistui Lappeenrannassa ja jatkaa perjantaina Joensuussa. Surprise Rose taas tähtää ensi viikon Tammaderbyyn ja menee sen jälkeen joksikin aikaa Iikka Nurmoselle treeniin, jotta me voimme opettaa yksivuotiaamme. Meillä on niitä neljä, jotka menevät sitten opetuksen jälkeen kesäksi laitumelle. Olemme kokeneet tämän keväällä opettamisen hyväksy systeemiksi. Kaikkiaan meillä on noin 20 hevosta. Kolmevuotias Surprise Sun tulee kohta koelähtöön, ja se on sen tuntuinen, että syksyn isoihin lähtöihin voi olla saumaakin, vaikka tamma onkin."

Tästä pääset illan Kohti Finlandiaa -Isokengän ja T64-pelin lähtölistoihin.

Timo Hulkkonen ja osaomistaja Antero Ovaskainen iloitsivat Next Directionin voitosta Number Onessa toukokuussa 2018 tähän tyyliin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tiukka 64-kamppailu: Poikolan Neito vai Vennelmon Varma?

Voittoprosentti 28 – ja vain paranee illalla Vermossa?

Suomen mestari SE-ajalla, Next Direction, jää tauolle

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video