Uutiset

Video: Näin tehdään hevosen hyvinvointitarkastus - ohi viidessä minuutissa

MT Ravinetti seurasi Jokimaalla Kuninkuusravilauantaina hevosten hyvinvointitarkastuksia. Kokeilu on käynnissä viidellä radalla ja lisäksi niitä tehtiin siis Kunkkareissa. 

Videon linkki on vaihdettu kello 13:45. Alkuperäinen ei lähtenyt pyörimään. 

Hyvinvointitarkastus on kuvattu kokonaisuudessaan leikkaamattomana. Vain alun sirun lukeminen jäi tallentamatta nauhalle. Yhteensä toimenpiteeseen menee siis viitisen minuuttia.

Tuomaristo arpoi ennen ravien alkua viisi valjakkoa. Niistä yksi oli Tommi Kylliäisen valmentama MAS Cory. Kylliäinen kävi ensin normaalisti lämmittämässä ruunan. Sen jälkeen tarkastus tehtiin Kylliäisen tallilla. Muiden hevosten tapauksessa tarkastus tehdään vastaavasti heti lämmityksen jälkeen katoksella.

Tarkastuksen tekee valjakkotarkkailija Julia Laaksonen. Hän kutsuu tarvittaessa eläinlääkärin paikalle. Tällä kertaa myös eläinlääkäri Anna Färkkilä-Dojka ja valmentaja Risto Airaksinen ovat mukana, koska samalla tehtiin haastattelua.

Videolla työskentelee hevosen hoitaja Mia Remsu.

”On hyvä, että näitä tehdään. Se kuuluu asiaan”, tuumaa Kylliäinen. Pistokoe ei hänen mukaansa häiritse hevosen tai sen taustajoukkojen kilpailua.

Kuninkuus- ja kuningatarkisan kaikki osallistujat otettiin sunnuntaina päätösmatkan jälkeen valjakkotarkastukseen. Siitä saatiin lisätietoa niiden palatumisen seurantaan, jota Suomen Hippos myös tekee.

Pistokoekokeilu jatkuu Forssassa, Kouvolassa, Kaustisella, Kuopiossa ja Oulussa vuoden loppuun. Suomen Hippoksen eläinlääkäri Martti Tala toivoo jo nyt toiminnan laajenevan kaikille radoille osaksi normaalia kilpailutoimintaa.

Katso video

Lue lisää hevosten hyvinvointitarkastuksista Jokimaalla MT:n uutisesta. (Uutisen pääsee lukemaan kirjautumalla kahden viikon ilmaiselle koejaksolle.)

Lue myös:

Martti Tala viikon vieraana: "Hevosista pidetään hyvää huolta, mutta aina sitä ei ole osattu viestiä"

Elina Hirvosen vierasblogi: Hevosen hyvinvointia tarkastelemassa 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hippoksen Tala koronasuosituksista: "Nyt vaaditaan tallialueillakin erityistä ajattelevaisuutta ja vastuunkantoa"

Urheiluhevosiin erikoistunut eläinlääkäri keskittyy vammojen ennaltaehkäisyyn – hevosten hoitaminen on myös empaattista yhteistyötä ratsastajien kanssa

"Totuus ja avoimuus ovat hyviä työkaluja muutoksen äärellä"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video