Uutiset

Ensi viikolla suomalaiskuhinaa Solvallan huippulähdöissä

Antti Savolainen
Timo Nurmoksen kasvattamalla ja valmentamalla Eeliksellä ja Olli Koivusella ei käynyt lähtöratatuuri tämän vuoden Jubileumspokalenissa. Kuvassa valjakko valmistautuu voittamaansa Harper Hanoverin lähtöön toukokuussa.

Ensi keskiviikon Solvallan raveissa maanosan parhaat viisivuotiaat kohtaavat Jubileumspokalenissa sekä parhaat tammat Euroopoan mestaruudessa. Lähdöistä ei todellakaan puutu suomalaismielenkiintoa.

Useilla suomalaisvaljakoilla ei kuitenkaan käynyt tuuria rata-arvonnoissa, sillä Tamma-EM:n Golda Paris sai radan kahdeksan jo valmiiksi kovassa porukassa. Sveitsiläistamma Uza Josselyn lienee suosikki nappaamaan 900000 kruunun ykköspalkinnon. Olli Koivunen ohjastaa Riikka Lehdon valmennettavaa, joka esitti mahtavan kirin hänniltä melkein voittotaistoon Kuninkuusraveissa ajetussa Suur-Hollolan Best Ladyssä.

Miljoonan kruunun ykköspalkinnon Jubileumspokalenissa puolestaan ei ole hevosten joukossa Suomessa valmennettavaaa edustajaa, mutta Olli Koivunen ohjastaa Eelistä, yhtä Timo Nurmoksen kolmesta valmennettavasta tässä lähdössä. Koivunenhan voitti Eeliksellä upeasti Harper Hanoverin lähdön samalla areenalla ja oli epäonninen Kymi GP:ssä ruunan kiriessä sielläkin mahtavasti.

Ollilla ja Eelikselläkään ei käynyt tuuri, sillä lähtöradaksi tuli 12, kun Nurmoksen UET- ja Kriterium-voittaja Villiam sai puolestaan radan neljä. Jorma Kontio ohjastaa tuttuun tapaan. Björn Goopin ohjastama Hachiko De Veluwe, Suomen Derbyn ja Suur-Hollolan sankari, puolestaan sai kympin. Villiam tahmean kauden avauksen jälkeen ja Hachiko laukattuaan viimeksi ovat nyt erityisen mielenkiinnon kohteena.

Mika Forss on myös paikalla ja ohjastaa Uumajassa vaikuttavan Samu Sundqvistin (ohjelmatiedoissa omistaja Ingemar Hultqvist) valmentamaa Selmer I.H.:ta seiskaradalta Jubileumspokalenissa. Forssilla on myös kotimainen ajokki illalle, kun hän ohjastaa Markku Niemisen tallin Sahara Peyotea Big Noon -Pokalenissa. Siinä ykköspalkinto on 300000 kruunua ja kolmevuotiaat saavat perinteisesti 20 metriä etua nelivuotiaisiin lyhyessä voltissa.

Myös Harri Koivusen valmennettavat ovat edustettuina Solvallassa, vaikka tallin Cameron Evo ei Jubileumspokaliin päässytkään, kun mahtavasti mennyt ratsukko Magnifico/Liisa Nummi on mukana. Se starttaa illan 60000 kruunun ykköspalkinnon montélähdössä. Kaksikkohan on voittanut sekä lajin SM:n Mikkelissä, että Kuninkuusraveissa oman lähtönsä, viime kisoissaan. Lisäksi tallin uusi superhevonen Sobel Conway starttaa loppupään stayerlähdössä Ollin ohjastamana.

Tästä pääset ensi keskiviikon lähtölistoihin (klikkaa kohdasta ons, onsdag=keskiviikko, 14.8. Solvalla startlista).

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kontio sai 11000 täyteen

Saksalaisruuna T86:n pankkina

Ravirivi liikkeelle Suomi-Ruotsi-maaottelulla

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video