Uutiset

Janne Korvella mukava viikko Ruotsissa ja USA:ssa

Ville Toivonen
Janne Korpi on suuntaamassa menestyksekkään lumilautailu-uransa jälkeen isänsä Pekan jäljille hevosmiesuralle. Mukana jutuissa myös Tuomas Korvenoja.

Janne Korpi on lumilautailu-uransa jälkeen suunnannut pikkuhiljaa raviuralle, ja menestystäkin tulee: tällä viikolla sekä kotiradalta Solvallasta että rapakon takaa.

Tiistai-iltana Korpi, 33, voitti Solvallassa koko matkan jälkeen isänsä Pekka Korven valmentamalla IMT-Talli Oy:n omistamalla ja kasvattamalla Arnie Expressillä (Andover Hall). Kolmevuotias Ruotsissa syntynyt ruuna meni 14,7 täyden matkan johtaessaan alusta saakka. Kolmevuotislähdön ykkönen oli 70000 kruunua. Käytännössä Janne Korpi hoitaa valmennuksenkin paljolti itse, sillä hän on vastuussa Korven tallin Ruotsin filiaalista.

Tästä näet Arnie Expressin lähdön.

Myöhään torstai-iltana Janne Korven yhdessä Esa Lahtisen ja Jussi Hietalahden kanssa omistama aloitteleva kaksivuotias ori Moon Bridge (EL Titan) puolestaan voitti Ontario Sire Stakes Gold -lähdössä peräti 52800 Kanadan taalaa (=37000 euroa). Sylvain Filion ohjasti Åke Svanstedtin valmennettavaa. Ori voitti Mohawkissa Woodbinen radalla keulasta viidellä hevosenmitalla kilometriajalla 12,7.

Voit katsoa Moon Bridgen lähdön tästä (8.8. race 2).

Tiistaina samassa paikassa oli jo tullut suomalaismenestystä, kun Kemppi Stablen ja Suojalampi Stable Oy:n omistama kaksivuotias ruuna Mr Arch (Archangel) otti uransa avausvoiton Grassroots-sarjan lähdön ykköspalkinnon 11750 Kanadan dollaria ajalla 15,2. Richard Nifty Norman valmentaa ja viime lauantaina hambovoiton ohjastanut lupaus Bob Mcclure, 28, ohjasti. Mr Arch johti myös melkein koko matkan.

Katso tästä lähtö (race 2, 6.8.).

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Åbyn T75 tarjoaa uudet haasteet - Korvella kuuma vihje

Pekka Korpi MT Ravien jaksossa: "Pärjääminen on hevosesta kiinni"

MT Ravit "Kultasormi" Pekka Korvella: "Olen aina seurannut hyviä valmentajia ja hyviä hevosia"

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video