KHL-hyökkääjä hevoskaupoilla – veri vetää raveihin - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

KHL-hyökkääjä hevoskaupoilla – veri vetää raveihin

Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Käthy löysi tiensa Saku Mäenalasen perheelle Ouluun hoviohjastajansa Hannu Torvisen vinkistä. Tammaderbyn finaalissa sitä ajoi Juha Utala,

Viime kevään Tammaderbyn finalistin Käthyn ura jatkuu vastikään Jokereihin siirtyneen Saku Mäenalasen ja hänen siskonsa Maisa Leinosen omistuksessa.

Käthy kuului 3-vuotiaana ikäluokkansa tammaparhaimmistoon voittaen mm. Kymenlaaksoajon karsinnan ja sijoittuen Kasvattajakruunussa kuudenneksi. 4-vuotiskaudella tamma voitti kerran ja sijoittui Suur-Hollolan Best Princessissä kolmanneksi, mutta muuten kausi oli pettymys.

Tänä keväänä Käthy selvitti tiensä Tammaderbyn finaaliin, mutta siinä se laukkasi. Kesän jälkeen Saku Mäenalanen osti tamman.

Torvisen Hannu oli vinkannut, että tällainen olisi myynnissä”, Sakun äiti Katja Luosujärvi tietää.

Vaihtelua ratsastuksesta

Christa Packalénilta Käthy siirtyi jokin aika sitten Sakun perheen hoiviin Ouluun.

”Meillä on kodin lähellä pieni talli, jossa on pääasiassa ratsuja ja Käthyn lisäksi vain yksi vieras ravihevonen. Meillä itsellä oli ravureista ennen Käthyä vähän taukoa. Tytöllä oli ja on edelleen ratsu, mutta hän on kiinnostunut myös ravipuolesta”, Luosujärvi kertoo.

Käthyn liikuttamisesta onkin vastannut toistaiseksi juuri Maisa, ja vain ratsain.

”Edellisessä tallissa sillä ei ollut ratsastettu lainkaan, mutta hyvin se oppi sen. Käthy on tosi kiva ja fiksu hevonen”, Katja Luosujärvi kehuu.

”Ja kyvykäskin se on, mitä on videokirjastosta juoksuja katseltu.  Annetaan tamman kuitenkin nyt vähän hengähtää ja tähdätään radoille vasta ensi kesänä. Sehän on vasta 5-vuotias.”

Veri vetää raveihin

Viime kaudella NHL:ssä Carolina Hurricanesissa debytoinut Saku Mäenalanen treenasi kesän NHL- ja KHL-pelaajien ringissä Oulussa ja pääsi Kärppien kanssa jäille. Harjoittelun lomassa veri veti raveihin ja hevosten pariin.

”Varmaan se kaikki Oulun ravit kävi mihin pääsi ja Tornion raveja lisäksi. Kuninkuusravitkin on Sakulla monivuotinen perinne, mutta ne jäivät tällä kertaa väliin”, Katja Luosujärvi kertoo.

Käthyn lisäksi Saku Mäenalanen on osaomistajana myös Denver Broddessa (valmentaja Harri Koivunen) ja 4-vuotiaassa Chuck Camtossa (Ari Aatsinki).

Kuva: Janne Ketola
Saku Mäenalanen on ennestään kimpassa mm. Harri Koivusen valmentamassa Denver Broddessa. Kuva: Janne Ketola

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hannu Torvinen ja Hotshot Luca Kymenlaakson kovimpia

Iivari-suomenhevonen esittää Käthyä ja aiheuttaa vastanäyttelijälleen allergiaoireita

"Tietyt lainalaisuudet pätevät niin nautojen kuin hevostenkin jalostamisessa"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video