Frode Hamrella myös jättimäinen lupaus Suomessa lauantaina - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Frode Hamrella myös jättimäinen lupaus Suomessa lauantaina

Lauantain Vermon ravit ovat sellaiset, että ylisanoja ei säästellä monen hevosen tapauksessa, ja yksi näistä on Frode Hamren valmentama kolmevuotiaiden EM:n jättisuosikki Ecurie D.

Ecurie D. (Infinitif) on syntynyt Tanskassa, valmentautuu Norjassa Frode Hamren tallissa Sandefjordissa ja omistajat puolestaan lienevät Göteborgista Ruotsista, vaikka ohjelmatiedoissa lukee vielä kasvattaja Jean-Pierre Dubois Ranskasta. Mitä maata se siis oikeastaan edustaa? Niin tai näin, kuusi voittoa yhtä monessa startissa napannut ja viimeksi lyhyen voltin ME:n 12,2 kolmevuotiaille mennyt ori on jättimäinen lupaus ja lähellä voittaa ikäluokkansa EM:nkin Vermossa.

"Kyllä se on lahjakkaimpia, ellei lahjakkain, hevonen tallissani kaikkina aikoina", Frode Hamre arvioi.

"En keksi siitä puutteita ainakaan. Hevonen lähti reissuun (torstaina) aamupäivällä. Se on ollut erinomaisen lunki matkustaja, joten sekään ei hermostuta minuakaan. Ei liioin starttiväli. Ori on mennyt kaikki suunnitellut treenit tässä välissä ja treenannut kovaakin, enkä usko sen olevan ainakaan huonompi, kuin aiemmin. Se on nopea ja kestävä. Se menee sitä vauhtia, mitä kuski haluaa ja on ollut hyvä kaikilta juoksupaikoilta. Vielä ei ole riisuttu kenkiä tai avattu esimerkiksi korvia, joten olen vakuuttunut, että siinä on reilusti kehitystä jäljellä jo noiden varusteasioiden takia. Vermossa ei ole ihan poissuljettua, että riisuisimme kenkiä ensimmäistä kertaa, mutta todennäköisesti ei. Sinnehän on luvattu sadetta, ja hevonen on mennyt kengilläkin hyvin. En tunne kaikkia vastustajia, mutta kyllä voitto tuntuu todennäköiseltä joka tapauksessa."

Miten aiot kilpailuttaa oritta jatkossa? 

"Se juoksee vielä yhden lähdön ennen talvitaukoa tämän jälkeen, jos kaikki sujuu suunnitelman mukaan. Sitten aletaan tähdätä nelivuotiskauteen, missä on paljon hyviä lähtöjä, vaikka Tanskan Derbyyn sitä ei ole maksettukaan. Aion näillä näkymin matsata sitä ihan ikäluokan parhaita vastaan Pohjoismaissa ja Euroopassa. Jos se jatkaa samaan tahtiin, se tulee riittämään niissäkin lähdöissä. Itse en pääse valitettavasti Vermoon, sillä ajan lauantaina kilpaa kotimaassa."

Ville Toivonen
Frode Hamren tupla Bjerken päätöskohteissa naulasi ainoan täysosumarivin kiinni suomalaispelaajalle.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mantorpin T75: suomalaismenestystä saatiin, vaikka Chief Orlando laukkasi

Päivän ravit: Chiefin kenraali ja Exaudiolla putki päällä

Chief Orlando ensi lauantaina Mantorpissa - Ecurie D:kin starttaa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video