Uutiset

Välähdys jäi pois Vermosta – ”Ei mitään isoa vikaa”

Antti Savolainen
Välähdystä ei nähdä tänään Kavioliigan osalähdössä Vermossa.

Suomenhevosten Kavioliiga ajetaan tänään ilman suurta ennakkosuosikkia Välähdystä.

75-prosentit menivät uusjakoon Välähdyksen jäätyä lauantaiaamuna pois, mutta hevosen osalta kyse ei ollut mistään dramaattisesta.

”Ei mitään isoa vikaa. Oriilla on ollut jaloissa vähän rupea, ja hoidin niitä viikolla ehkä liiankin innokkaasti. Ne turposivat hankauksesta, varsinkin oikea takajalka”, Ville Korjus selvittää.

”Hevonen tuntui perjantaina kotona ajaessa ihan normaalilta ja olisi varmaan suorittanut normaalisti Vermossakin. Kun vereen tulee adrenaliinia, pienet ihovauriot ei tunnu missään. Mutta kun lämpöä oli tänä aamuna 37,9, puoli astetta yli Välähdyksen normaalin ruumiinlämmön, päätin jättää hevosen pois.”

”Kaikella todennäköisyydellä lämmönnousu johtuu jalkojen turvotuksessa, mutta onhan siinä aina pieni mahdollisuus, että siinä olisi jotain muutakin”, Korjus lisää.

Pitkää taukoa jalkojen turvottelu ei muuten aiheuttaisi, mutta lähtöjä on vaan lähiviikkoina huonosti.

”Ensi lauantain Seinäjoki jää automaattisesti väliin, mutta seuraava lähtö taisi olla vasta (9.11.) Kouvolassa”, Ville Korjus muistelee.

Valtaosa Välähdyksen peliprosenteista periytyi keskiviikkona Vermossa loistaneelle Vaellukselle, nousukuntoiselle Vixenille sekä Jouni Miettisen kaksikolle Larvan Hurmos-Rapin Aatos. Kavioliiga avaa Toto75-pelin EM-ravien 5. lähtönä kello 17.15.

Kavioliigaa ajetaan Vermossa myös lämminveristen kesken. Käpylä Grand Prix on etukäteen kahden kauppa: Atupemin ja Lexus Dreamin.

EM-ravit Vermossa starttaavat ponilähdöillä kello 14.30 ja jatkuvat hevoslähdöillä 15.30. Ravit huipentuvat kello 19-20 Supertuntiin, jonka aikana ratkeavat 3- ja 5-vuotiaiden Euroopan mestaruudet ja 4-vuotiaiden UET Grand Prix.

Lue myös: 75-vihjeessä ranskalainen suosikki ja suomalaiset haastajat

Linkki: Laaja tallikommenttipaketti Veikkauksen sivuilla 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kavioliigan lauantain suosikilla Välähdyksellä tarkoitus astuttaa 2020:kin

Ensimmäiset Kavioliiga GP:t Lexus Dreamille ja Josveisille

Ravihistorian ensimmäiset Kavioliiga GP:t 75-rivissä

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video