Uutiset

Long Tomilla kaikki hyvin hambon epäonnistumisen jälkeen

Kuva: Jennifer Booth
Ori Long Tom on upea ilmestys.

Viime lauantai-iltana Meadowlandsissa New Yorkin lähellä ajettiin maailman merkittävimpiin ravikisoihin lukeutuva The Hambletonian, ja suosikkeihin lukeutui suomalaisen AMG Stablen Long Tom. Tim Tetrickin ohjastama ori laukkasi karsinnassa loppusuoran alussa ja menetti pelin. Jatko ei ole kuitenkaan vaarassa.

Kolmevuotisikäluokan kuumiin nimiin kuuluva Long Tom (Muscle Hill) jatkaa omistajansa 90-prosenttisesti AMG Stablen omistavan Esa Pehkosen mukaan normaalisti kilpailemista.

"Koko hambohan oli ikäviä yllätyksiä täynnä, jo siitä saakka, kun suursuosikki Walner (Chapter Seven) joutui jäämään pois lähtölistoiltakin", Pehkonen kertoi.

"Long Tom ei ollut vielä ollenkaan tyhjä loppusuoran alussa keulassa, mutta se meni vinoksi maalisuoralle tultaessa. Kuski joutui korjaamaan oritta, se löi sääreensä ja laukkasi. Tosi harmillinen takaisku, mutta emme luovuta. Hevonen on hyvä, ja sillä koitetetaan voittaa muita isoja kisoja tämän sijaan. Seuraavaksi vuorossa on 18. päivä eli vajaan parin viikon kuluttua  Zweig Memorial Vernon Downsissa (sijaitsee New Yorkin osavaltiossa yli 400 kilometrin päässä Manhattanilta)."

Eli Marcus Melanderin valmennettava Long Tom jatkaa eteenpäin Pohjois-Amerikan ravureiden stakes-sirkusta. Zweig Memorialissa kilpaillaan noin 185000 dollarin ykköspalkinnosta. Jatkossa edessä voi olla esimerkiksi Triple Crownin seuraavia osakilpailuja Yonkers Trotia ja Kentucky Futurityä sekä Breeders Crownia. Triple Crownin ensimmäinen osahan on siis juuri Hambletonian.

Anu Leppänen
Esa Pehkonen on tuttu näky Vermostakin. Hänen ja kumppaninsa Kim Vörlinin omistamalla AMG Stablella on taas kova ravuri Amerikassa, kolmevuotias In Range. Pehkonen on AMG Stablen pääomistaja.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruotsin huutokauppa eilisillalla kariutui teknisiin ongelmiin - jatkuu torstaihin

Lutfi Kolgjini: "Stratton matkustaa Amerikkaan ja astutetaan parhaalla"

Svanstedtin toinenkin kova kolmevuotias Southwind Tyrion loukkaantui ja siitokseen - superori Walner saatavilla vain Amerikassa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video