Uutiset

Ruotsalaiset hurjina - suomalaisetkin mukana Harrisburgin avauspäivässä

Kuva: Anu Leppänen
Vuosikymmeniä Ruotsissa vaikuttanut Reijo Liljendahl oli ainakin ensitarkastelulla ainoa suomalaistaustainen ostaja Harrisburgin avauspäivänä.

Maailman suurin kärryhevosten huutokauppa, Harrisburgin jokasyksyinen tapahtuma, alkoi ruotsalaisrynnistyksellä ja kovilla hinnoilla eilen.

Päivitetty 5.11.2019 kello 13:50: lisätty toinen suomalaismyynti.

Jostain syystä tänä syksynä huippusukuisen varsojen hinnat tuntuvat ottaneen nykäyksen ylöspäin. Lexingtonissa kuukausi sitten mentiin ensimmäistä kertaa kahden varsan myötä yli miljoonan dollarin. Harrisburgin viisipäiväisessä tapahtumassakin alkuun oli ladattu parhaat varsat. Toisin kuin Lexingtonissa, Harrisburgissa myydään muutakin kuin yksivuotiaita.

Tapahtuman kahtena viimeisenä päivänä mixed sale -osuudessa kaupan on kilpahevosia, siitostammoja, pikkuvarsoja ja siitosoriosuuksia. Yksi Amerikan hintatasoa nostanut tekijä on ruotsalaisten vahva sisääntulo markkinoille sekä valmennus- että ostopuolella viime vuosina ja vuosikymmeninä. He pitivät 2019 avauspäivänäkin osaltaan huolta, että hinnat pysyivät korkealla. Åke Svanstedt huusi illan kalleimman varsan tamma Gangsta Ratin (Muscle Hill) 550000 dollarilla.

Kaikkiaan enemmän tai vähemmän ruotsalaistaustaiset ostajat huusivat maanantain 167 myynnissä olleesta yksivuotiaasta 27. Yhteishinta näille oli 3953000 dollaria, eli ruotsalaisostosten keskihinta oli 146407 taalaa.

Tuosta joukosta löytyy toki myös Suomen pääkaupunkiseudulta kotoisin olevan Reijo Liljendahlin 185000 dollarilla huutama ori In Range (Bar Hopping). Kimppa, jossa Kemppi Stables Inc. on pääomistajana puolestaan oli myyjäosapuolena 100000 dollaria maksaneessa ori The Ruthless Frankissa (Southwind Frank). Lisäksi Ville Mikkola oli myyjänä 40000 dollaria maksaneelle ori Joxterille (Chapter Seven).

Uusista oreista juuri Bar Hopping ja Southwind Frank, molemmat Muscle Hillin poikia, tuntuivat kiinnostavan hyvin. Vanhemmista kyseinen Muscle Hill (Muscles Yankee) ja tuoreempana kuvaan noussut Father Patrick (Cantab Hall) pitivät pintansa kärjessä ja myös suomalaisen Elina Laakkosen omistama EL Titan (Muscle Hill) teki hyvää tulosta. Mukana oli kaksi EL Titanin varsaa, jotka maksoivat 265000 (tämänkin Splash Blue Chipin huusi Åke Svanstedt - tamma on valmentajan ME-tamman Plunge Blue Chipin (Muscle Mass) sisko) ja 100000 taalaa.

Pääset tästä Harrisburgin tuloksiin.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ecurie D. aloittaa USA:ssa - Marko Kreivi jännittää huutokauppoja ja matkustamista

Suomalaisten osaomistama hambovoittaja Captain Corey loukkaantui

Reijo Liljendahlille jälleen Italian huutokaupan kallein ja viisi muuta varsaa talliinsa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video