Dartagnan Sisu ja toinen kymppiaikainen Matias Salon talliin - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Dartagnan Sisu ja toinen kymppiaikainen Matias Salon talliin

Kuva: Ville Toivonen
Matias Salon talli on vahvistunut viime viikkoina merkittävästi.

Com Milton, 11,6, aloittikin jo voitolla Matias Salolta maanantaina Lappeenrannassa, ja talliin on tullut lisäksi kaksi uutta 10-aikaista hevosta sekä nelivuotias Com Tuff.

Com Milton (Raja Mirchi), 5, aloitti Suomen työnsä varsin vakuuttavalla tyylillä kirien hänniltä helponnäköisesti ykköseksi. Ruuna on napannut kahdeksan voittoa uransa 28 startista sekä 68908 euroa tähän mennessä. Salon talliin Iittiin ovat lisäksi viime viikkoina saapuneet Dartagnan Sisu (Ready Cash), 6, Com Tuff (RC Royalty) ja jenkki Brand New Key (Cantab Hall), 5.

Dartagnan Sisu, 10,5, on hevosista ehkä maineikkain. Se on juossut Mattias Djusen valmennuksessa 36 starttia voittaen 10. Sen voittosumma on 129236 euroa. Suurin voitto (300000 kruunua) tuli kesäkuussa 2017 Solvallasta nelivuotiaiden Margaretan aikaisten hevosten kisan voitosta. Lähdössä kakkoseksi sijoittui Handsome Brad (Brad De Veluwe). Sen osti Kokkolan Auto-Center Oy.

Voit lukea tästä linkistä Aftonbladetiin, kuinka italialaiset yrittivät ostaa Dartagnanin 2017 kolmella miljoonalla kruunulla.

Samalle omistajalle tuli myös Brand New Key, 10,5 ja 56665 euroa 26 startista totosijoin 2-5-6. Tämä ruuna siirtyi Roger Walmannin tallista.

Com Miltonin omistaa Team Pajas Hope, joka on myös Salon tallista kilpailevan aiemmin hankitun Pajas Facen (Gift Kronos) taustalla yhdessä Kari Lähdekorven kanssa.

Nelivuotiaalla Com Tuffilla on puolestaan vasta 16 starttia ja totosijat 1-3-1 sekä 16848 euroa tilillään. Se tuli Peter Untersteinerin tallista - Com Milton puolestaan Johan Untersteinerilta.

"Com Milton ehti jo olla jonkin aikaa ja esiintyi oikein edukseen avausstartissaan", Matias Salo myhäilee.

"Muutkin ovat hyvin kiinnostavia tapauksia. Dartagnan ruunattiin heti alkajaisiksi. Ne ajetaan sisään meidän systeemiimme, katsotaan onko jotain huollettavaa ja yritetään sitten saada starttiin. Meidän treenissä vauhti ei ole kovaa, kun ajamme pehmeässä sannassa jarrukärryllä pienellä vastuksella. Yritetään saada tuloksia meidän omalla treenikonseptilla ja sillä, että hevoset pääsevät karsinoistaan yötäpäivää ulos. Yleensä vain treenin jälkeen ne viettävät hetken aikaa suljetussa karsinassaan - muuten on yleensä ovet auki."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutisviikko minuutissa: sittenkin yleisöä kunkkareihin ja yksi tähti lähti

Toto75-karonkka: Kaustisen kaksipäiväisten kohokohdat

Sobel Conway St Micheliin - Kari Lähdekorpi: ”Kinkkinen tilanne”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video