Kuuma keskiviikko: Salamakypärät ratkaisuvaiheessa - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Kuuma keskiviikko: Salamakypärät ratkaisuvaiheessa

Vermon Toto64-pelissä on tänään 198 000 euroa ylimääräistä rahaa jaossa täysosumien kesken.
Kuva: Anu Leppänen
Mamajuanan rattailla on yleensä nähty Hannu Torvinen, mutta tänään oppilaslähdössä sitä ajaa toista kertaa Niki Finnström.

Viides kohde on nuorten ohjastajien Salamakypärät-kisan toiseksi viimeinen osalähtö. Kun yhden osalähdön voitosta saa 16 pistettä, kisaa 16 pisteellä johtavalla Niki Finnströmillä on mahdollisuus varmistaa kilpailun voitto pitämällä lähimmät uhkaajat Olli-Pekka Holopainen, Taneli Säde ja Iivari Nurminen takanaan. Paineita hän ei siitä kuitenkaan ota.

”Itse asiassa en ole miettinyt tänä vuonna koko kilpailua ja sen pisteitä juuri lainkaan. Alkuvuosi meni penkin alle, ja olin sen jälkeen puolenvälin alapuolella. Sitten alkoi sarjat sattua omille (Christa Packalénin valmentamille) hevosille ja tuli onnistumisia, ja kohta joku laittoi viestiä, että johdan kisaa”, Niki Finnström myhäilee.

”Loppukausi menee miten menee, mutta kivaa kun pääsee ajamaan hyviä hevosia.”

Selkäjuoksu suunnitteilla

Tänään Vermon osalähdön voitto takaisi voiton myös kokonaiskilvassa, mutta siitä Finnström ei suuremmin haaveile.

Mamajuanalle tuli vähän jalkamurheita, ja se piti kesän taukoa. Sen jälkeen se on tehnyt kaksi ihan asiallista juoksua”, hän aloittaa.

”Hevonen ei ole kuitenkaan voittajahevonen vaan tykkää mieluummin sijoittua kärjen tuntumaan. Se on perusvarma rahankerääjä, ja kyllä se lapulle kannattaa ottaa, jos useamman merkin laittaa. Se vaan tarvitsee voittoon vähän toisten apuja ja nappijuoksun.”

”Joskus Mamajuana teki hyviä juoksuja keulastakin, mutta ennen taukoa se rupesi päästämään siitä muutaman hevosen ohi. Selkäjuoksu sopisi siksi ehkä tänään parhaiten, kun sisäpuolella on vielä nopeita lähtijöitä”, Finnström lisää.

Stonecapes Queila talvitaulle

Muutenkin Nikin ja Christa Packalénin talliin kuuluu hyvää.

”Kesällä kilpaa juosseita hevosia on alettu siirtää talviteloille, ensimmäisenä Stonecapes Queila. 2-vuotiaat, joilla on ajettu koelähtöjä ja parilla kilpaakin, on otettu Jokimaalta maalle valmistautumaan ensi kauteen. Yhteensä hevosia on reilut 40, noin puolet Jokimaalla ja puolet Kiikun Tallilla”, Niki Finnström kertoo.

Kuuman keskiviikon Toto64 pelataan Vermon lähtöihin 4-9, ja peliaika päättyy kello 19.15. Salamakypärät-osalähtä ajetaan 5. kohteena ja ravien 8. lähtönä 20.35.

Salamakypärät-pistetilanne 10 osalähdön jälkeen


 1. Niki Finnström 98

 2. Olli-Pekka Holopainen 82

 3. Taneli Säde 80

 4. Iivari Nurminen 71

 5. Niko Riekkinen 64

 6. Anette Antti-Roiko 63

 7. Niko Huuskola 60

 8. Kimi Pesonen 60

 9. Toni Ripatti 55

 10. Ayse Könec 49

 11. Riku M Lindgren 48


 12.  


Salamakypärät-ohjastajat saavat pisteitä sijoituksensa perusteella seuraavasti: 16 – 12 – 10 – 9 – 8 – 7 – 6 – 5 – 4 – 3 – 2 - 1. Hylätyt ja keskeyttäneet 1 piste. Jos hevonen jää pois tai ohjastaja jää ilman hevosta osalähdössä, ohjastaja saa kuusi pistettä. Jos oppilas on estynyt osallistumaan lähtöön, hän ei saa pisteitä. Osalähdöissä ajotapasakoista tai muusta ajokieltoon johtaneesta rikkeistä vähennetään kilpailijalta 3 pistettä.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Salamakypäriin verenvaihdos - yhdeksän uutta ohjastajaa

Suur-Hollola käyntiin: Olli-Pekka Holopainen sai lisää salamaa kypäräänsä kotiradalla

Euroopan mestaruus Alankomaihin - Niki Finnström 10:s

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video