MT Hevoset: Voit lukea MT Hevoset -sisältöjä maksutta 8.2.2021 saakka.
Uutiset

Lähdekorvella "synkät myyntihousut jalassa" ja tiukkoja mielipiteitä

Kuva: Anu Leppänen
Cameron Evon ja Sobel Conwayn Finlandia-ajoon saamat lähtöradat vetivät Kari Lähdekorven vakavaksi.Kari Lähdekorpi on viime päivinä ollut myyntipäällä. Kun Karilla on vaihtoviikot, silloin tunnetusti tapahtuu raviurheilun maailmassa. Ja välissä ehtii vielä miettiä syntyjä syviä.

Lähdekorpi on jo myynyt Pajas Facen, 10,6 (Gift Kronos) puolikkaan ja vuosikkaan suomenori Filiokkus (Fiiling) osakkeet Teemu Okkolinille. Seitsenvuotiaan Pajaksen lunastivat muut kimppalaiset. Eikä siinä kaikki. Iso luuta tuntuu olevan liikkeessä.

"Nyt on sellainen tunnetila, että on pakko tehdä muutoksia", Lähdekorpi huokaa.

"Donato E:stä (Donato Hanver, neljä voittoa viimeisimmistä seitsemästä startista) ja Broadway Appolosta (Broadway Hall), 10,6, on vielä kovaa vääntöä. Nelivuotias Crown Prince W.W. (Prince L.) siirtyy meidän Hannalta (Lähdekorpi) Matias Salolle treeniin. Ei tiedä mitä kaikkea tässä vielä tapahtuu?"

Crown Prince W.W.:llä on viisi voittoa 14:stä, mutta viime startit se on laukkaillut.

Lähdekorvella on paitsi paljon hevosia, myös paljon mielipiteitä.

"Viime aikojen tapahtumat eurooppalaisella ja kv. ravirintamalla mietityttävät kovasti. En tiedä kohdellaanko Alessandro Gocciadoroa esimerkiksi oikeudenmukaisesti Pohjoismaissa tällä hetkellä? Jokainen ihminenhän on syytön niin kauan, kuin oikeuslaitos toisin toteaa. Nyt tuntuu, että mies on yleisen mielipiteen ristiinnaulitsema täällä. Itsekin puhuin jossain TotoTV:n lähetyksessä vähän tyhmästi hänestä. Puhuin ruotsalaisten mielipiteistä, en omistani, mutta eihän sellaisia asiattomia mielipiteitä tarvitse jakaa."

"Amerikassa Åke Svanstedt sai hiljan parin viikon ajokiellon liiasta käskemisestä. Sielläkin, onneksi, ovat asenteet vähän muuttumassa. Jos Åke tulee tänne kilpailemaan, niin sanovatko Åbystä, että sori Åke, et voi nyt tulla? Tai jos Åke soittaisi Rovaniemielle, että hän voisi lähteä katsomaan joulupukkia, niin tulisiko sieltä vastaus, että et ole tervetullut? Siinä esimerkiksi Gocciaa mediassa puolustanut Turjan Jori on tasan oikeassa, että sääntöjen pitää olla kaikille samat."

"Sitten mietitään, että millä kauroilla se Gocciadoro oikein pärjää? No, miehen hevosiahan on täällä testattu kuin viimeistä päivää, eikä mitään ole löytynyt. Olen pohtinut tätä tosi tarkkaan. Hänen hevosensa suorittavat täällä aina alkuun mahtavasti ja sitten terä vähän taittuu. Hänellä on kuulemma Italian parhaat treenipaikat joten kuntohuippu ja sen loppuminen ovat ihan loogisia. Täällä hän ei ole löytänyt vastaavaa paikkaa tai saanut treenisysteemiä kohdilleen. Ja on hänellä varmaan Italian parhaat hepatkin. Jos minut ja hevoset olisi aikanaan siirretty pois meidän Holmin treenikeskuksesta, ei ne meidän hevoset muutaman viikon päästä olisi menneet enää mihinkään, niin hyvä paikka se on."

"Toivottavasti saadaan nauttia Gocciadoron hevosten huippuotteista Pohjoismaissa ensi kesänäkin. Jos minä olisin kilpailujen järjestäjä, en epäröisi hetkeäkään kutsua hänen hevosiaan kisoihin, jos ne ansaitsevat paikan. Jotkut toivoisivat hänen tappiotaan, toiset voittoa, sellaista urheilu on. Hänen ja hevosiensa läsnäolo toisi takuulla yleisöä. Minäkin herätän tunteita ihmisissä, niinhän kaikki tekevät, eivätkä kaikki halua nähdä minunkaan hevosia joka kisassa."

Tätä miestä jahdataan liikaakin Pohjoismaissa Lähdekorven mukaan: Alessandro Gocciadoro. Kuva: Antti Savolainen

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Teemu Okkolinille kovia vahvistuksia - ”Ei ihan tavallinen iltaravihevonen”

"Ehdin jo ajatella, että teen työurani viimeiset vuodet Suomessa" – sitten puhelu Ruotsista muutti kaiken

Uutisviikko minuutissa: Teivaisesta vuoden nurmijärveläinen - Kuisla teki muutoksia ja pärjää taas

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video