Uutiset

Mascate Match urhea kakkonen Breeders Crownissa

Antti Savolainen
Ei voitonjuhlia tälle jengille tällä kertaa. Mascate Match teki yhden uransa parhaista esityksistään, mutta jäi niukasti kakkoseksi Ruotsin Breeders Crownissa pyhänä.

Uusi Eskilstunan valloitus jäi tekemättä Pekka Korvelta ja Mascate Matchilta, mutta todella upean juoksun tamma teki kakkosena. Edelle jäi päivän nimi Jorma Kontio Stefan Melanderin tallin Ganga Baella.

Kolmevuotiaiden tammojen Breeders Crown ratkaistiin lähdössä. Ganga Bae onnistui pitämään sisäradan turvin varpaat välissä, ja Massi jäi taivaltamaan toista ilman vetoapua. Alku mentiin juosten: 08 ensimmäiset 500 metriä. Mascate oli oma lunki itsensä, ja sen jälkeen mentiin pitkät pätkät hiljempaa ilman turhaa pöhellystä. Samat hevoset ottivat kivenkovaa yhteen myös kirivaiheessa, muut olivat asetteomia, vaikka aivan lopussa Readly Expressin takaa tunnetun Bro Byggnads AB:n Milady Grace kirikin tuntumaan.

"Oaksin finaalissa menetimme paremman sijoituksen alussa samalta ykkösradalta", Jorma Kontio muisteli.

"Eskilstunassa ykkösrata on vielä huono, mutta minulla oli kutina, että Ganga Bae on tullut nopeammaksi myös alkumetreillä, ja saimme pidettyä keulan lopulta aika helpostikin. Se ratkaisi."

Voittaja toi omistajalleen premiechansenin tuplauksen ansiosta 1,6 miljoonan palkinnon, kun Mascate Matchin omistajaporukan oli ulkomaisena normaalikakkoseen, 400000 kruunuun.

Timo Nurmoksen talli oli myös väkivahvasti esillä pyhän raveissa. V75-kierros alkoi totaalidominansilla, kun lauantaina selkävaivojen takia pois jäänyt Örjan Kihström johti Cactuksella helposti joka metrin. Sitten Jorma Kontio aloitti Breeders Crownien finaalikarkelot tekemällä tasan saman jutun Brother Billin rattailla. Valjakko otti revanssin Kriteriumista, missä Power voitti. Nyt Robert Berghin ori oli varjo entisestään, ja Kriteriumin voiton loppukaarteen häirintään ehkä menettänyt Brother Bill suvereeni ykkönen.

"Brother Bill on jatkanut kehitystä koko ajan, ja näköjään ajanut ohi kaikista", Nurmos myhäili.

"Sen se olisi toki tehnyt paremmalla tuurilla jo Kriteriumin finaalissa."

Staro Miami teki myös upean esityksen hakiessaan keulan 08-avauksessa nelivuotiaiden tammojen kisassa. Kierros meni 11-tahtia, ja helpomman juoksun saaneet Conrads Rödluva ja Activated vyöryivät ohi, mutta Aripekka Pakkasen valmennettava teki upean esityksen. Martti Simosen omistama tamma sai kolmosestaa 400000 kruunua, koska se on Ruotsissa syntyneenä premiechansattu.

Tästä voit katsoa sunnuntain 75-lähdöt Eskilstunassa.

Voit saada Staro Miamin ja Mascate Matchin tarkemmat taustat Ravinetistä myöhemmin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pekka Korpi MT Ravien jaksossa: "Pärjääminen on hevosesta kiinni"

MT Ravit "Kultasormi" Pekka Korvella: "Olen aina seurannut hyviä valmentajia ja hyviä hevosia"

Keulaan ja kukat Gävlen 75:ssä

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video