Uutiset

Pyöreitä täyttänyt Korpi ja Pakkanen tosi tyytyväisiä tammoihinsa

Antti Savolainen
Synttärisankari.

Pekka Korpi ja Aripekka Pakkanen joutuivat tyytymään himmeämpiin mitaleihin Breeders Crown -finaaleissa Eskilstunassa, mutta kumpikin huokui tyytyväisyyttä.

Tässä jutussa puhutaan muun muassa Mascate Matchin jatkosta, Staro Miamista, Korven synttäreistä ja Pakkasen tallin uudesta vahvistuksesta.

Mascate Match jäi hieman yllättäen johtavan rinnalle, mutta siitä tamma teki Eskilstunassa pyhänä täyden kympin päivätyön, vaikka Jorma Kontion ohjastama Ganga Bae jäikin ohittamatta. Yksi iso kysymys tamman ympärillä on Suomen Kasvattajakruunun välierät jo viikon päästä maanantaina Turussa. Jatkuuko supertamman kausi vielä?

"No kyllä me näillä näkymin ajetaan ensi maanantaina Turussa", Korpi vastasi 70-vuotissyntymäpäivänsä aamuna nukuttuaan yön yli kisasta, tai oikeastaan matkustettuaan yön yli.

Vierivä kivi ei sammaloidu, sillä Korpi ajoi lauantaina Kymenlaaksoajon kakkosen Kouvolassa, Breeders Crownin pyhänä Eskilstunassa ja lähti suoraan Ruotsista perheen sekä läheisimpien ystäviensä kanssa etelään viettämään synttäreitään. Strängnäsissä oli ravien jälkeen moottoritiellä mustaa jäätä ja paha 16:n auton ketjukolari. Väärällä reitinvalinnalla olisi juuttunut tilanteen aiheuttamaan ruuhkaan ja jäänyt ehkä koneesta eli tuurit olivat matkassa.

"Hevonen oli tosi hyvä ja rento. Siinä alussa se ratkesi, kun tuli pieni hapuilu, enkä voinut ladata ihan täysiä. Muuten se oli ihan parasta Massia. Loppuun asti tsempattiin rehdisti. Koitetaan ajaa se Kasvattajakruunu vielä ja jäädään sitten treenitauolle tähtäämään nelivuotiskauteen."

Korven synttäreitä juhlistetaan urakalla Vermossa 20.11.

Pääset tästä Vermon tiedotteeseen viikon päästä keskiviikkona ajettavien juhlaravien ohjelmasta.

Jos oli Massi mahtava, samaa voi sanoa Staro Miamista vuotta vanhempien tammojen kisassa. Keula maksoi ihan tuhottoman paljon, kun 08-avauksen jälkeen rattailla istuneen Mika Forssin oli pakko kaasuttaa lisää keulan saamiseksi. Vaihtoehtona oli kuolemanpaikka ja keulassa pelaamaton Felicity Shagwell, joka ei kuitenkaan ollut luopumassa keulasta suosiolla.

"Kun näin, ettei André Eklundh kaikesta huolimatta ollut antamassa keulaa, jouduin käskemään tammaa", Mika Forss harmitteli.

"Se lähti tosi räväkästi etenemään, mutta jäi painamaan ohjille, ja siinä menetettiin vielä parempaa menestystä. Tamma on ihan järkyttävän hyvä nyt, ja ottaa aivoon, ettei se ole saanut nelivuotiskaudella ansaitsemaansa suurvoittoa."

Aripekka Pakkanen oli samoilla linjoilla.

"Staro Miami on kyllä tällä hetkellä ihan mahottoman hyvä", Pakkanen myönsi ajaessaan maanantaina laivarannasta kohti Ypäjää tallin myös uusi hevonen kyydissään.

"Nyt ei vaan ihan tuurit osu yhteen suurten rahojen kanssa. Pidetään pieni mietintätauko, miten seuraavaksi edetään. Tuntuu että tällaisella tasolla tamma voi mennä urallaan vielä vaikka mihin. En osaa nyt sanoa, seuraako tästä kuinka pitkä tauko, kun suunnitelmat Staron jatkokilpailutukselle ovat siis vasta mietinnässä. Ei me nyt ainakaan ihan heti ajeta seuraavaa starttia."

Pakkasen kuljetukseen tuli Ruotsista mukaan vielä toinen saman omistajan Martti Simosen hevonen, kolmevuotias ori Gambler Sisu (EL Titan). Ruotsissa Petri Salmelan valmentama Gambler Sisu meni koelähdössä 18,1, mutta laukkasi avausstartissaan keulasta pari viikkoa sitten.

"Staro Miami on kyllä uskomaton tamma", ihasteli Simonenkin.

"Gambler Sisu on iso hevonen, jolla on vähän murhetta polviensa kanssa. AP sai Staronkin oikealle tielle, niin katsotaan mitä tästä tulee."

Pakkanen. Kuva: Ville Toivonen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pekka Korpi MT Ravien jaksossa: "Pärjääminen on hevosesta kiinni"

MT Ravit "Kultasormi" Pekka Korvella: "Olen aina seurannut hyviä valmentajia ja hyviä hevosia"

Kavioliigan lauantain suosikilla Välähdyksellä tarkoitus astuttaa 2020:kin

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video