Uutiset

Graceful Swamp hallitsi - Lewis Ale käänsi kelkkansa Solvallassa

Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Graceful Swamp (kuvassa kesällä Mikkelissä) ja Lewis Alekin ovat Solvallan lauantain seurauksena vielä yhden laakeriseppeleen perässä. Hyvä Suomi!

UET Grand Prixin karsinnat eivät olisi voineet mennä juuri paremmin suomalaisittain lauantaina. Kummankin Solvallassa ajetun karsinnan voitto tuli "kotiin" Lewis Alen ja Graceful Swampin keulavoittojen myötä.

Asiassa oli muun muassa se puoli, että finaalithan ajetaan Vermossa 12. lokakuuta 200000 euron huimasta ykköspalkinnosta. Ainoastaan kolmas suomalaisedustaja karsinnoissa, Staro Miami (S.J.'s Caviar), jäi ulos finaalipaikoilta, vaikkei sekään kaukana ollut.

Erkki-Pekka Mäkinen vakuutti ennakkokommenteissa, että "Sämpylä", Graceful Swamp (So Perfect), ottaa keulan ja johtaa koko matkan, ja juuri näin kävi. Avaus oli hurja, ja Timo Nurmoksen valmentama Jorma Kontion ajokki Cab Lane (Muscle Hill) olisi ehkä voinut keulan pitääkin, mutta se laukkasi kaarteeseen kovan paineen alla. Loppu oli Ari Moilasen ohjastettavan hallintaa, vaikka marginaalit lopussa eivät oleet isoja, kun Betting Gangster (Going Kronos) kiri vahvasti ulkoa vahvasti.

Lopulta seuraavat sijat ja paikat Vermon finaalissa menivät hevosille Ari Moilasen selän takaa, ja niille jäi myös voimia talteen. Tanskan Derbyn maalikamerankuvassa hävinnyt Donatello Garbo (Wishing Stone) oli nyt kakkonen ja Norjan Derbyn ykkönen Max Brady (Cantab Hall) kolmas. Graceful Swamp meni täyden matkan 12,6. Karsintavoittajat tienasivat Solvallasta 200000 kruunua kumpikin.

Tuomas Korvenojan valmentaman viime vuoden Kriteriumin voittajan Lewis Alen kausi puolestaan on sujunut mollivoittoisesti. Solvallan UET Grand Prixin karsinnassa ori käänsi tilanteen. Mika Forss päräytti Lewis Alella keulaan, ja loppu 2140 metrin matkasta oli yhtä maalia. Valjakko hallitsi tilannetta Solvallan sadekelissä hieman yllättäenkin totaalisesti. Andover Hallin poika paineli täyden matkan olosuhteet huomioonottaen kovaan aikaan 11,9, mikä on myös uusi nelivuotiaiden SE. Kaksi muuta finaalipaikkaa Lewis Alen karsinnasta menivät Norjan Kriteriumin ykköselle viime vuonna Stoletheshowlle (Dream Vacation) ja Forfantone AMille (Muscle Hill).

Pääset tästä katsomaan Solvallan T75-kohteet (UET:n karsinnat ovat kohteet kaksi ja kolme).

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Petri Salmela: ”Eläessäni en ole ajanut näin kovaa hevosella läpi, kuin tänään Makethemarkilla Solvallassa!”

"Ohjastaminen on työni - hevonen itsessään intohimo" - Mika Forss on nyt virallisesti Ruotsin mies

Solvallassa suomalaishevosia normaalia vähemmän - Nurmoksen Seismic Wave Elitloppet-arvonnan voittajia

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video