Uutiset

Stall Nikkasen hevoset tähyävät Goopin tallissa Ranskan rahalähtöihin

Tapio Nikkanen on ollut pitkään mukana ravihevosissa. Hän on ehtinyt kasvattaa ja omistaa jo esimerkiksi Shorthanded Goalin 12,4 ja 168000 euroa. Nyt Stall Nikkanen Oy:llä on ehkä vielä parempia hevosia, jotka tähtäävät talveksi Ranskaan. Päivitetty 15.11. kello 22:09: Short In Cash ei sunnuntain listoilla.

Short In Cash (Ready Cash) on voittanut neljä kauden 2019 viidestä startistaan. Viisivuotias ori on voittanut mm- Axevallan maratonin yli neljän kierroksen matkalla ja viimeksi Klass I:n 75-finaalin Åbyssä 10. elokuuta. Ori oli mukana sunnuntain Prix de Bretagnen, Talvimeetingin pääkisan Prix d'Ameriquen ensimmäisen esikisan, listoilla. Siihen se ei päässyt näihin ympyröihin pienehkön voittosummansa takia. Lopulta Short In Cash ei ollut sunnuntain lähtölistoilla. Sen sijaan mm. Pasi Aikion valmentama Ruotsin Derbyn voittaja Who's Who (Maharajah) on mukana päälähdössä.

"Ori saapui Grosboisiin keskiviikkoaamuna, ja siirtyy siitä Mortreehen upeisiin treenipaikkoihin jatkossa", Tapio Nikkanen kertoo.

"Björnillä oli joku idea siitä, miten tästä Bretagneen ilmosta saa jonkinlaisia karsintapisteitä, ja jatkossa noihin Talvimeetingin kovempiin kisoihin voisi päästä. Short In Cashin ominaisuuksien pitäisi sopia Ranskaan, ja tavoite on ehkä enemmän menestymisessä 2021 meetingissä, ihan pääkisaa myöten."

Stall Nikkaselta on lähdössä vielä toinenkin hevonen Ranskaan, Short In Cashin vuotta vanhempi veli ruuna Shorthanded Jag (Jag De Bellouet). Sillä on vajaan 700000 kruunun voittosumma ja yhdeksän ykköstä 36 startista.

"Se starttaa perjantaina Rommessa montéssa Sofia Adolfssonin ratsastamana. Tämä on testi siitä, miten raviratsastus toimii, ja jos hyvin, silloin ainakin lähdetään Ranskaan silläkin. Nämä ovat tällä hetkellä ainoat omat hevosemme. Sitten olemme vielä liisanneet Oulun seudulle viisivuotiaan ruuna Short In Notesin (Singalo)."

Kuva: Ilkka Nisula
Björn Goopilla on muitakin suomalaishevosia tallissaan, kuin Onkel Investin kovat ravurit, Nadal Broline ja kumppanit. Stall Nikkasen Short In Cash on jo näyttänyt pärjäävänsä Vincennesissäkin, ja parilla muullakin suomalaistaustaisella tähdätään talvimeetingin lähtöihin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Björn Goopilla myös suomalaishevosilla menestyssaumoja Pariisissa

Face Time Bourbon etenee kohti Ameriquea - Elitloppet 2020 jää väliin

Illan T86-haaste alkaa kahdella varmalla

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video