Uutiset

Kavioliigan syyshuipennus floppi radoilla – yleisö jäi tv:n ääreen?

Kahdelle radalle jaetut ja ilta-aikaan ajetut Kavioliiga Grand Prix’t kokosivat paikan päälle yhteensä vain 1790 henkeä.

Seinäjoella yleisömääräksi ilmoitettu 760 sai epäilemään, oliko luvusta jäänyt joku numero pois. Ei ollut.

”Kyllä se kutinsa pitää”, ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää vahvistaa.

Iltapäiväaikaan yhdellä radalla ravatut Toto75-ravit ovat aikaisemmin koonneet Seinäjoelle vähintään kaksinkertaisen yleisömäärän.

”Magic Monday -ajatus (kahdella radalla limittäin nopealla rytmillä) ja lauantai-illan ajankohta saivat ehkä aikaan, että raveihin oli vaikea tulla. Tv-sapluunahan on mainio, muttei radalla koettuna välttämättä niin houkuttava. Sellaista viestiä alkoi tulla jo ennen raveja.”

”Lisäksi Seinäjoella avauttiin Ideapark, ja hulabaloota riitti sielläkin koko viikonlopun. Ihmisillä oli muitakin houkuttavia vaihtoehtoja kuin ravit”, Saranpää lisää.

Kun raveja markkinoitiin kuitenkin näkyvästi lauantaityyliin ja vähän ylikin, päivästä kirjattiin radalle ilmeisesti pitkä miinus. Silti toiminnanjohtaja ei tyrmää jaettuja Toto75-raveja jatkossaan.

”Täytyy ajatella tietysti kokonaisuutta. Veikkaus satsasi tapahtumaan kovasti, ja pelivaihdoilla mitattuna ja urheilullisestihan se onnistui hyvin.”

”Mutta jos vain oman radan kannalta ajattelisi, omat ravit iltapäiväaikaan toimisivat varmasti paremmin. Lauantai-ilta on lauantai-ilta, silloin on ihmisillä paljon muutakin tekemistä kuin lähteä raveihin”, Saranpää olettaa.

Ensi syksynäkin Seinäjoki jakaa Superlauantain Vermon kanssa.

”Ei me tästä lannistuta. Nämä kokemukset täytyy ottaa tietysti huomioon, mutta yritetään luoda entistä kiinnostavampi tapahtuma.”

Vermon lauantain yleisömäärää ei ollut vielä maanantaiaamuna Heppa-järjestelmään syötetty, mutta radalta määräksi kerrottiin 1030.

Seinäjoen Ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää ei vaipunut synkkyyteen, vaikka lauantain ravit sujuivat yleisömäärällä mitattuna roimasti alle odotusten. Arkistokuva: Anu Pynttäri

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vermo jatkamassa Perkkaalla 2030 jälkeenkin - Hippoksen muuttokin lähempänä

Pekka Korven synttäriviikot huipentuvat juhlalähtöihin

Ravit ja jalkapallo lyövät jälleen kättä Vermo Areenalla

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video