Uutiset

Simonen viittaa kintaalla houkutuksille ja jättää Staro Miamin tauolle

Staro Miami jää talvitauolle huippukunnossa. Tammalla on mietitty Ranskaa ja sitä on kyselty siitokseenkin, mutta omistaja Martti Simonen ei välitä houkutuksista.
Jeannie Karlsson/Sulkysport
Staro Miami, 4 vuotta ja yli 400000 euroa, on yksi kovimmista suomalaisomistuksessa kilpailevista hevosista tällä hetkellä. Mika Forssin ohjastama ja Aripekka Pakkasen vamentama tamma jää nyt huippukunnossa tauolle.

Aripekka Pakkasen valmentama Ruotsissa syntynyt Staro Miami, 4, on tähän mennessä tienannut yli 4,6 miljoonaa kruunua. Suurin palkinto 1,4 miljoonaa tuli Oaksin kakkossijasta tuplapalkinnon ansiosta, sillä se on mukana ns. dubbelchansissa, jossa opetuslähtöpalkinto vaihdetaan kaksinkertaisiin palkintoihin suurimmissa ikäluokkakisoissa.

Kolmevuotiskausi oli huikea menestys yli 3,6 miljoonan kruunun ansioineen. Tämä kausikin on ollut kovaa jälkeä, vaikka Tammaderbyn finaalissa tuli laukka - ainoa koko uralla. Kauden ansiot jäävät hipomaan miljoonaa kruunua. Viime kisassa Breeders Crownin finaalissa reilu viikko sitten se oli takuulla yksi lähdön parhaista ollessaan toisella radalla 08-avauksessa ja vetäessään kierroksenkin ajassa 11,0 sekä kestäessään kolmanneksi.

"Olemme tosiaan pohtineet ja vähän kartoittaneetkin Ranskassa kilpailemisen mahdollisuutta", Martti Simonen kertoo.

"Samoin jotkut hevoskasvatuksen isot nimet ovat osoittaneet kiinnostusta Staro Miamin siitosarvoon. Kuitenkin olen punninnut hommaa kovasti, ja päätynyt siihen että tämä kausi oli tässä. Haluan ajatella hevosen kannalta tätä asiaa. Se on huippukunnossa, ja esitykset ovat tosiaan olleet erinomaisia. Kuitenkin se on ollut kovilla, ja haluaisin että se pääsisi kilpailemaan vielä uudella ilolla. Jos ja kun aloitamme keväällä, sillä tähdätään aluksi tammalähtöihin ja se voisi vaikka alkuun jäädä monta kertaa pussiinkin minun puolestani. Kunhan hevosella olisi hyvä mieli kilpailla. Haluan antaa tammalle, joka on antanut meille läheisille niin paljon, täyden tilaisuuden kehittyä juuri niin hyväksi, kuin kyvyt antavat mahdollisuuden. Ja jos kilpaileminen ei enää jossain vaiheessa tammalle maita, koitetaan tehdä niitä varsoja sitten."

"Tamma on tosiaan nyt niin rajussa iskussa, että se pitää tietyllä tavalla treenata alas sieltä. Se ei voi jäädä suoraan huilaamaan, vaan AP:n täytyy pikkuhiljaa laskea treenin tehoja. Kun kierrokset ollaan saatu sopivalle tasolle, Staro saa pitää ihan kunnon loman. Palataan sitten ensi vuonna asiaan, ja katsotaan, minne kilpailut meidät silloin vievät."
 

Martti Simonen: "Haluan ajatella hevosen parasta."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pyöreitä täyttänyt Korpi ja Pakkanen tosi tyytyväisiä tammoihinsa

Mascate Match urhea kakkonen Breeders Crownissa

Ruotsalaiskasvattaja Staron kovia tammoja Suomeen

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video