Uutiset

Face Time Bourbon etenee kohti Ameriquea - Elitloppet 2020 jää väliin

Antti Savolainen
Face Time Bourbon ponnisti Vermosta kohti Vincennesiä ja Prix d’Ameriqueta 2020. Sen sijaan Elitloppet ei ensi keväänä ole ohjelmassa. Rattailla istuva Björn Goop on ohjissa Vincennesissäkin.

Ranskan tämän hetken suurimman ravuriylpeyden Face Time Bourbonin kasvattaja-osaomistaja Rainer Engelke kertoo Vermon UET-sankarin etenevän aikataulussa kohti Prix d'Ameriqueta. Sen sijaan Elitloppet ei ole ohjelmassa 2020.

Nelivuotias Face Time Bourbon (Ready Cash) ei tule kohtaamaan aikuisia huippuja ennen tammikuun lopun kisaa. Se tulee kuitenkin juoksemaan joulukuun aikana kahdesti Pariisissa ikätovereitaan vastaan. Kävi noissa lähdöissä kuinka vaan, oriin paikka Ameriquessa on ison voittosumman ansiosta varma.

"Face Time Bourbonin terveys Vermon jälkeen on tietojeni mukaan ollut erinomainen", kahdessa paikassa Ranskassa, Normandiassa ja Nizzan lähellä, asuva saksalainen Rainer Engelke kertoo.

"Ensin on vuorossa Prix Ariste Hemard (nelivuotislähtö 45000 euron ykköspalkinnolla) Vincennesissä sunnuntaina 8. joulukuuta. Sitten oriilla ajetaan Criterium Continental (90000 e) 22. joulukuuta - sitten Prix d'Amerique. Tuoreella viisivuotiaalla ei mielestäni voi voittaa Prix d'Ameriqueta ajamalla B-lähtöjä ennen sitä, ja se on vanhemmallakin hevosella vaikeaa. Valmentaja (Sebastien) Guarato tuntuu olevan tästä samaa mieltä kanssani. Lisäksi voin sanoa, että mitään Elitloppetia oriilla ei suunnitella ensi keväänä, vaikka on siihen muillakin omistajalla sanansijansa. Kisa osuu kuitenkin keskelle kiireisintä astutuskautta. Muutenkin valmentaja Guarato arvioi, ettei hevonen ole siihen vielä kypsä ensi keväänä."

Face Time Bourbonin ohjastajaksi Talvimeetingissä on varmistunut Björn Goop.

Rainer Engelke seuraamassa Face Time Bourbonin palautumista Vermon UET GP:stä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Björn Goopilla myös suomalaishevosilla menestyssaumoja Pariisissa

Stall Nikkasen hevoset tähyävät Goopin tallissa Ranskan rahalähtöihin

Bold Eagle on päällikkö myös Mohawkissa

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video