Uutiset

Novan Voitto elementissään

YLIVIESKA. Novan Voiton onnistui T76-suursuosikkina toisella yrittämällään.


Kotiratansa Kaustisen kierroksella Novan Voitto koki uransa ensimmäisen tappion, mutta Ylivieskassa se oli selvä ykkönen. Ohjastajavalmentaja Veli-Erkki Paavola pääsi oriilla johtopaikalle, jolta se hallitsi kisaa mielin määrin.

"En olisi uskonut, että se noin helposti voittaa", Paavola kiitteli Novan Voittoa.

Novan Voitolla on nyt kymmenen starttia ja yhdeksän voittoa. Kuusivuotias ori pääsi aloittamaan uransa vasta tällä kaudella loukattuaan itsensä varsavuosinaan vakavasti. Nykyisillä omistajillaan Petri Lahti-Luopalla ja Jätehuolto Niemelä Oy:llä se on ollut kaksivuotiaasta asti.

Petri Lahti-Luopa on Pohjanmaalla tunnettu ravihahmo. Hänen yrityksensä Kaustisen Elementtivalmiste Oy on eritäin näkyvästi mukana raviurheilussa ja toimi mm. perjantain Ruunaruhtinas-osalähdön yhteistyökumppanina. Hevosenomistajana Lahti-Luopa on ollut jo pitkään.

"Kaikkiaan olen omistamassa varmaan yli pariakymmentä hevosta. Kaikki ovat vieraalla, ja on niiden pyörittämisessä aikamoinen souvi", Petri Lahti-Luopa hymähti.

"Tämä on niistä selvästi paras. Aikaisemmin on ollut pikkujuoksijoita, kuten True Kemp ja Bonhomme, joka voitti lähdön Joensuun Kuninkuusraveissa. Se oli ikimuistoinen hetki."

Petri Lahti-Luopan voittoriemua.Suosikit ovat muutenkin olleet vauhdissa. Petri Klemolan talli on kovassa vireessä, ja Rapid Leader toi talliin viikonvaihteen toisen tolpan. Rattailla oli Hannu Hietanen, joka voitti eilen peräti neljästi.

Juoksuradalta startannut suosikki pääsi sujuvasti keulapaikalle, eikä sitä lopussa uhattu tosissaan. Voitto oli viisivuotiaalle Rapid Leaderille kauden kolmas, totossa se on ollut kymmenessä kauden 11:sta kisasta.

Petri Klemolan valmennettavat lentävät nyt voitosta toiseen. Lauantaina voittovuorossa oli Tiia Myllymäen hoitama Rapid Leader.T76-rivi käynnistyi suosikkivoitolla, kun Amanda Rose hallitsi tammalähtöä keulapaikalta. Ville Pohjolan ajokki ei päässyt suoraan ykkösradalta keulaan, mutta Pohjola ajoi sillä eteenpäin heti vapaiden väylien löydyttyä. Keulaan päästyään Amanda Rose oli omaa luokkaansa.

"Varaa jäi oikein tosi paljon", Ville Pohjola ihasteli voittajahaastattelussa.

Voitto oli Pekka Visurin valmentamalle Amanda Roselle sen uran kymmenes yhteensä 14 yrityksellä. Tällä kertaa suurimpia ongelmia taisi aiheuttaa lähdön uusinta, sillä Pohjolan mukaan hevonen kuumui uusinnasta selvästi ja lähtikin hyväksytyllä yrityksellä kylkimyyryä.

Amanda Rose ei ole raameiltaan vaikuttavimpia, mutta matka taittuu ja luonnettakin tuntuu löytyvän.A.T. Veeti ja Juha Länsimäki pitivät pintansa, vaikka kuninkuuskävijä Herra Hanuri kirikin lopussa aivan rinnalle.Victor Björkroth kiritti Liinan Puten ykköseksi ravien avauslähdössä. Voittajan omistaja, kasvattaja ja valmentaja on Erik Ahlvik, joka täyttää ensi viikolla 89 vuotta. Ahlvik itse ei itse päässyt paikalle Ylivieskaan vanhan ystävänsä hautajaisten takia.Emilia Hirven valmentama ja osaomistama kolmevuotias Haley Web on selkeä lahjakkuus. Santtu Raitala ajoi tamman keulaan ja voittoon, joka oli Haley Webille kauden kolmas viidellä yrityksellä.M.T. Kopitar runttasi High Profilen ohi ykköseksi uudella ennätyksellään 14,4aly. Panu Ahonen ohjasti Riia Puronvarren valmentamaa kuusivuotiasta ruunaa.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Veli-Erkki Paavola hevosistaan: "Koitetaan rakentaa Kaustiselle ja itsellekin vielä uusia huippuja"

Varsahuutokaupan kallein varsa Tukkijätkä juoksi koelähdön muutama tunti ennen myyntiä – "Kilpaa ei luultavasti ajeta tänä vuonna. Paitsi jos rahat loppuu kesken, niin sitten ajetaan"

14-vuotias konkari Välkyn Tuisku valmis paluuseen - ”Ikä ei näy missään”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video