Uutiset

Tuomas Pakkanen: "Kuopion rata ei vaarallinen"

Rankkasade meinasi pilata Kuopion sunnuntain ravit. Sorsasalon ajajaliigan kakkosena olevan Tuomas Pakkasen mukaan mitään vaaraa hevosille ei kuitenkaan koitunut tosi pehmeästä kaviourasta.

Ravien päättäneen lämminverilähdön voittoajaksi tuli peräti 30,9, joten todella poikkeuksellisista olosuhteista oli kyse. Autolähdöt ajettiin luonnollisesti linjalähetyksinä. Yleisön ja kilpailijoiden suunnalta kuului monenlaisia mielipiteitä ravien läpiviennistä. Viime vuonna ensimmäistä kertaa urallaan yli 100 tolppaa ottanut Tuomas Pakkanen ei kuitenkaan suuremmin moiti kotiratansa ravijärjestäjiä. Päinvastoin, moni asia meni hänestä reilusti.

"Sadetta tuli vain niin tuhottoman paljon", Pakkanen toteaa.

"Ainoa asia, jonka olisi voinut tehdä toisin jälkeenpäin ajatellen oli, että radan pinta olisi voinut olla karkeampaa. Sillä olisi voinut saada kaviouran paremmaksi, mutta kun sadetta tuli noin paljon, niin sittenkin vaikea sanoa."

Tuomas Pakkanen ei ollut ravien keskeyttämisen kannalla. Hän voitti yhden lähdön seitsemällä ajokillaan, Dalton Hoss meni 26,0 täyden voltin.

"Matala-askelisille hevosille tuo oli tosi vaikea, pitoa ei saanut. Mutta ei se minusta ollut vaarallista hevosten terveydelle kuitenkaan. Järjestäjät sallivat poisjäännit, ja tuomaristo käytti maalaisjärkeä myös siinä, ettei aivan sisäreunaa tarvinnut ajaa kaikissa kohtaa, kunhan parijono säilyi kasassa."

Pääset Kuopion sunnuntain 10.9.2017 ravien tuloksiin tästä.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kuopion radan väki kokoontui: "Perjantaina ajetaan lujaa hyvissä olosuhteissa"

Dalton Hoss suomenhevosmiehen talliin - "Samanlaisia ne on treenata"

Victory Bonsai selätti veriarvo-ongelmansa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video