Uutiset

Zogo Match ehti sittenkin

Arkistokuva: Anu Leppänen
Zogo Matchilla on nyt neljä voittoa viidestä yrityksestään.

Maanantaisen Oulu Express -karsinnan paras oli Antti Ojanperän Zogo Match, joka ihastutti loppumetrien rytminvaihdoksellaan.

Kun suomenhevosten karsinnat peruttiin hevospulan takia, Äimäraution ohjelmassa oli vain yksi karsinta lämminveristen Oulu Expressiin. Se olikin melkoinen jännitysnäytelmä, kun kolme hevosta syöksyi maaliin aivan rinta rinnan.

Voiton vei Antti Ojanperän Zogo Match (Zola Boko), joka syöksyi loppumetrit omaa vauhtiaan. Ysiradalta startannut Zogo Match juoksi johtaneen Majestic Manin takana, ja ulkoradoille se pääsi vasta päätössatasen ollessa jo pitkälle. Jyrkkä käännös neljännelle radalle ei haitannut ruunaa, joka tykitti linjalla ykköseksi. Ilman vetoapua kirinyt Special Present (Surtees Hanover) oli toinen ennen johtavan rinnalle kiertänyttä Hit The Road Jackia (Broadway Hall). Koko kärkikolmikko sai ajan 15,4a.

"En uskonut, että se ehtisi enää voittoon, kun tilaa tuli niin hirmu myöhään", Antti Ojanperä tunnusti. "Ajattelin, että kolmansia oltaisiin, mutta hienosti varsa tuli. Zogo Matchilla on hirmu hyvä juoksutekniikka, vaikka onkin isoliikkeinen hevonen. Se tosissaan osaa juosta."

Ruunan omistaa raumalainen Simo Mehtonen. Zogo Match tuli Mehtosen omistukseen yksivuotiaana huutokaupasta, josta Ojanperä huusi sen 8000 euron vasarahinnalla.

"Sanoin silloin Simolle, että otan sen itse, jos hän ei osta sitä. Tykkäsin siitä jo varsana kovasti", Ojanperä muistelee. "Zogo Matchin kanssa on kaikki mennyt hyvin. Ruunauksen jälkeen se rupesi menemään oikein hyvin."

Finaalissa vastus kovenee, mutta karsintavoittajalla voi lähteä kamppailemaan lippu korkealla.

"Odotan tältä ihan paljon. Se tuli voimissaan maaliin ja oli hyvän tuntuinen", Ojanperä summaaa. "Mikkelin voiton jälkeen olen ruvennut odottamaan tältä entistä enemmän. Siellä se meni hyvän ajan (14,3ake), mutta varaa jäi aika paljonkin."

Zogo Matchin, Special Presentin ja Hit The Road Jackin lisäksi finaalipaikan lunastivat Majestic Man, Daze ja Smoky Cloud. Loput kuusi finalistia karsitaan keskiviikkona Vermossa.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Zogo Match hurmasi urheudellaan

Venerdi muutti Pihtiputaalta Kittilään, Zogo Match Kittilästä Pihtiputaalle

Petri Salmelalla 75-yllätyskortteja ja osuus Amerikan superhevosessa - Timo Lahti uskoo suosikkiinsa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video