Uutiset

Pasi Aikion tähdet Fort Knox ja Who's Who jatkavat loistamista

Kuva: Ville Toivonen
Pasi Aikion valmennuksessa Menhammarissa on tosi mielenkiintoisia hevosia, joista yksi lupaavimmista, kolmevuotias Fort Knox, starttaa illalla Örebrossa.

Pasi Aikio on viettänyt elämänsä Ruotsissa, mutta sydän sykkii myös vanhempien kotimaalle Suomelle. Illalla ja ensi viikolla hänen valmennettavansa tavoittelevat uusia voittoja.

Aikio, 47, on viime syksyn Who's Whon (Maharajah) derbyvoiton myötä noussut valmentajana uudelle tasolle. Tänä vuonna tallin tähtiarsenaaliin on liittynyt Readly Expressin omistajan Bro Byggnads AB:n uusi jättilupaus Fort Knox (Muscle Hill). Jälkimmäinen ori alotti uransa viidellä voitolla. Molemmat tähdet starttaavat viikon sisään, Fort Knox illalla Örebron kolmevuotislähdössä ja Who's Who ensi keskiviikon Eskilstunan viisivuotislähdössä.

"Fort Knox ei ravannut viimeksi E3-karsinnassa priimasti, ja halusimme mieluummin hoitaa sitä, kuin startata finaalissa vaivojen kanssa", Pasi Aikio kertoo.

"Hevonen on aivan hirmuisen lahjakas, ja sen ohjelmassa on monta ison rahan lähtöä, joten täytyy ennen kaikkea pitää huolta hevosesta. Se voi olla vaikka kuinka hyvä, mutta pää ratkaisee, ja sitähän me emme täysin vielä tiedä. Ravi ja kapasiteetti hevoselta kyllä löytyvät. Se jatkaa illalla samalla varustuksella kuin tähänkin asti, kengät jalassa. Normaalisti Fort Knoxin pitäisi kyllä olla oikein lähellä voittaa tällainen lähtö."

Who's Who on tietenkin potentiaalinen hevonen vaikka aivan huipulle saakka myös se.

"Kyllä Who's Wholla on hyviä ominaisuuksia paljon. Olen myös hyvin tyytyväinen siihen, miten se on mennyt tälläkin kaudella. Olemme tarkoituksella edenneet varovasti, kun aikuisten sarjoihin on hyppäystä. Hevonen on ollut ainakin niin hyvä, kuin olen toivonutkin, mutta emme pidä nyt kiirettä. Se on ilmoitettu ensi keskiviikolle ja tähtäin on tällä kaudella elokuun 14. Jubileumspokalenissa, jossa on miljoonan kruunun ykkönen viisivuotiaille. Ensi vuonna toivottavasti jatkamme kansainvälisissä lähdöissä vaikkapa Suomessa.

Pasi Aikion valmennuslistalla on 37 laadukasta hevosta Ekerössä Tukholman lähellä Menhammarin siittolan tiloissa.

"Siinä on paljon lupaavia hevosia, ja esimerkiksi ensi maanantain Solvallan lounasravien Mr Mahan (Maharajah, T4-3) uskon nousevan paljon sarjoissaan. Se parantanee starttien myötä aika lailla."

Pääset illan Örebron T64:ään ja Fort Knoxin lähtöön tästä.

Tässä linkki maanantain Solvallan T4:ään ja Mr Mahaan.

*Who's Whon keskiviikon lähtölista ei tätä kirjoitettaessa ole vielä valmiina.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Who's Who ei saanut Ameriquea vaan pääntaudin

Zola Boko Suomeen ensi viikolla - astutusmaksukin sovittu

Zola Boko astuu Suomessa 2020

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video