Uutiset

Ellin Sisu palasi entiseen ylivoimaan

Kuva: Anu Leppänen
Ellin Sisu kaasutti pikamatkalla omaa vauhtiaan piikkipaikalle ja jätti muut lopussa parinkymmenen metrin päähän.

VERMO. Isänsä Visulin päävehkeet saanut Ellin Sisu löysi ravisävelen ja oli aivan pitelemätön Tawaststjernan Muistoajossa.

Perinteikäs viisivuotiaiden suomenhevosten suurkilpailu Tawaststjernan Muistoajo oli Ellin Sisun vakuuttavaa näytöstä. Viime syksynä Kriteriumin voittanut ori palasi kolmen laukkastartin jälkeen hulppealla tyylillä voittokantaan ja korjaili ennätyksensä lukemiin 21,5/1609a.

Henri Bollström taiteili ajokkinsa ravilla ja vauhdilla liikkeelle, eikä muilla ollut sanomista kärkipaikan suhteen. Tempo oli kovaa: avauspuolikas oli 19,0-vauhtinen ja koko kierroskin paineltiin 20,5-kyytiä. Kun rinnalla juossut Caijus kadotti loppukaarteessa rytmiään, Ellin Sisu lähti omille teilleen.

"En kuullut väliaikoja, mutta tunsin, että kovaa mennään", ohjastaja Henri Bollström sanoi voittajahaastattelussa.

"Ellin Sisu on käynyt parissa startissa kuumana, mutta tänään se oli suhteellisen rauhallinen. Tosin aika lailla se ryntäsi auton takaa."

Edellisstarteissa Ellin Sisun ongelmana oli ollut se, että hevonen oli käynyt liian kuumana erityisesti esittelyn ja startin välillä. Rauhoittumiseen haettiin välineitä hevosen isän Visulin vanhoista päävehkeistä. Visul oli Pauli Raivion tallin tähtihevonen, joka menestyi 75-tasolla erityisesti vuosina 2010 ja 2011.

"Niillä päävehkeillä se juoksi reilut parisataa tuhatta euroa", Pauli Raivio myhäili.

"Lisäksi Ellin Sisulle laitettiin kainalosuojat ja pikku painot eteen. Aiemmin koetettiin ajaa vähän liian kevyellä balanssilla. Tosin laukat johtuivat varmasti ylivireydestäkin. Tänään ajattelin, kun eka kurvi selvitettiin, että kaikki on hyvin", Raivio jatkoi.

Ennakkosuosikki Caijus taivalsi kovassa vauhdissa Ellin Sisun rinnalla, mutta loppukurvissa ravivaikeudet alkoivat ja maalisuoralla tuli laukka.

"Vaikka vauhti olikin kovaa, Caijus meni helposti sitä vauhtia eikä ravin katoaminen ollut väsymyksestä kiinni", ohjastaja Ari Moilanen korosti.

"Se teki Lahdessa hyvän juoksun ja oli hyvällä ravilla, mutta muissa starteissa on aina ollut vähän samoja ongelmia."

Yllätyskakkoseksi kiri kolmannesta sisältä Julmin, joka oli lähdön vähiten tienanneita. Se paransi sekuntikaupalla ennätystään lukemiin 22,1. Merran Roihu punnersi kolmanneksi.

Pauli Raivion ja Henri Bollströmin yhteistyö kantoi jälleen hedelmää. Kuva: Anu LeppänenMT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hyvästä asiakaspalvelusta tunnettu Oskar J Andersson rakentaa määrätietoisesti valmentajan uraansa – mukana myös kommentit viikonlopun starttihevosista

Reima Kuislan ykköskaarti sairaslomalla

Maria Astikainen hallitsee lännenratsut ja ravurit – häneen tutustutaan MT Hevoset -ohjelmassa sunnuntaina

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video