Uutiset

Graceful Swamp täydessä valmiudessa kohti Derbyä

Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Ari Moilanen ja Graceful Swamp ovat olleet voittamaton valjakko oriin nelivuotiskauden ajan toistaiseksi. Kuinka käy Derbyssä, jonka karsinnat ajetaan keskiviikkoiltana Vermossa?

Graceful Swamp on hallinnut tämän kauden nelivuotislähtöjä suvereeniin tyyliinsä ilman tappioita. Kuinka käy isoimman kisan, Suuren Suomalaisen Derbyn, kanssa?

Viime juoksussa Lewis Ale pani suosikin jo melko ahtaalle ja Graceful Swampin taustavoima Erkki-Pekka Mäkinen kertoikin, ettei valmistelut olleet kohdallaan. Toisaalta ajettiin viimeiset sadat metrit aivan "nollanollaa", ja nähtiin kaksi todella suurta lahjakkuutta ottamassa mittaa toisistaan.

"Se on juuri niin, kyllä se luokka kaivettiin siinä lopussa esille", Mäkinen toteaa.

"Tosikovaa mentiin, ja ihailin Graceful Swampin viimeistä 20 metriä, missä se vastasi vielä siihen viimeiseen kysymykseen. Toisaalta kurkku oli punainen, kun sinne katsottiin ja joku tauti siinä taisi käväistä vähän ennen tuota kisaa."

Lewis Ale voitti viime vuoden Kriteriumin, kun Graceful Swamp sortui yllättäen laukkaan siinä kisassa. Sen jälkeen Graceful Swamp laukkaili vielä kahdesti kolmevuotiskautensa loppupäässä, mutta voitti kauden päättäneen Kasvattajakruunun Seinäjoella. Tuon jälkeen se on voittanut kaikki yhdeksän vuoden 2019 juoksuaan.

Derbykenraali antoi siis vastauksia, mutta jätti myös kysymyksiä. Keskiviikon derbykarsinnoissa, Graceful Swampin osalta jo ensimmäisessä karsinnassa lähdössä kolme, saadaan lisää vastauksia.

"Kyllä nyt on kaikki tosi hyvin. En tiedä onko hevonen vaikuttanut koskaan paremmalta. Täysin peruskaavalla on menty. Kengät olivat tässä välissä poissa viikon, mikä on meillä ihan normitapa. Graceful Swamp viettää aikaansa isossa tarhassaan, ja toisaalta meidän treenisuora on niin pehmeä, että siinä mennään kengittä kaikilla. Ennen kilpailemista sitten aina lyödään sen normikilpailukengät, eteen ihan sellaiset alumiinilisut, melkein kuin ilman kenkiä edestä menisi. Samalla varustuksella mennään muutenkin, Timo Leivon suunnittelemilla kärryillä ja korvissa pumpulit, ihan niin kuin ennenkin."

Kotoa lähdettäessä laitetaan pumpulit korviin ja kotiin tullessa otetaan ne pois.

"Tosi hyvällä fiiliksellä tullaan siis Vermoon. Tähän hevoseen on oppinut luottamaan, ja juuri nyt se tuntuu siis erityisen makealta."Tästä pääset Vermon lähtölistaan.

Erkki-Pekka. Kuva: Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vuoden hevosen "Sämpylän" menetys kosketti monia: "Raha ei ratkaise kaikkea"

Graceful Swamp Vuoden hevonen - katso lista kaikista palkituista

Päivän ravit: E-P:n Alligaattori näyttää taas menemisen mallia

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video