Uutiset

Hevosenomistajien uusi puheenjohtaja on "tyypillinen kaupunkilaisomistaja"

Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto valitsi tänään Jyväskylässä pidetyssä syyskokouksessaan järjestön uudeksi puheenjohtajaksi Markku J. Jääskeläisen. SHKL:n edellinen puheenjohtaja Seppo Ranta-Ruona siirtyi puheenjohtajan pestistä sivuun.

Myös Suomen Hippoksen hallituksessa istuva Jääskeläinen kuvailee itseään tyypilliseksi kaupunkilaisomistajaksi, joka on mukana sekä lämminveri- että suomenhevoskimpoissa. Jääskeläinen kuitenkin alleviivaa, että hevosenomistajia on liitossakin moneen lähtöön. SHKL on hevosenomistajien yhteinen etujärjestö, jolla on yksitoista alueellista paikallisyhdistystä ja noin 6500 jäsentä.

"Meillä on aika heterogeeninen jäsenkunta. On useampia hevosia omistavia, sitten on kimpoissa mukana olevia ja myös löytyy esimerkiksi ihmisiä, jotka omistavat ja valmentavat yhtä tai kahta hevosta muiden töiden ohella. Siksi tarpeetkin ovat erilaisia", Jääskeläinen alustaa.

"Palkintotason nousu on tietysti yhteinen asia. Kentältä tulee eniten kritiikkiä siitä, että alemman tason hevosille tarvitaan lisää kilpailumahdollisuuksia. Se on myös omistajajärjestön asia, että lähtöjä riittää eri tasoisille hevosille."

Vastikään työeläkevakuuttajien etujärjestö Telan sidosryhmäjohtajan työstä eläkkeelle jäänyt Jääskeläinen on siis myös Hippoksen hallituksen jäsen. Hevosenomistajaliiton strategiassa onkin ollut, että omistajajärjestöllä olisi kattava edustus lajin eri päätöksentekoelimissä.

"Totta kai edustan Hippoksessa myös omistajia, mutta kokonaisuus ratkaisee. Ei voi olla niin, että tietty ihminen edustaisi vain tiettyä aluetta tai ryhmää", Jääskeläinen huomauttaa.

Lajissa eletään Jääskeläisen mukaan suurta murrosvaihetta, mikä johtuu pitkälti vuodenvaihteessa tapahtuvasta peliyhtiöiden fuusiosta. Ravijärjestöjen vastuulle jää lajin ja tapahtumien kehittäminen. Huomionarvoista on, että raviurheilun eri organisaatioissa on johto vaihtunut viime aikoina tiuhaan tahtiin.

"Vajaan parin vuoden aikana, jonka olen ollut Hippoksen hallituksessa, meilläkin on vaihtunut toimitusjohtaja kaksi kertaa, puheenjohtaja kerran ja Nivolan Hannua lukuun ottamatta koko hallitus", Jääskeläinen luettelee.

Markku J. Jääskeläisen kimppahevosista menestyneimmät ovat olleet Pikkukunkun voittaja Tähen Ponkaus ja yli 160 000 euroa urallaan tienannut Kamikaze Comery. Kuva: Ville Toivonen

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vierasblogi: Nykyajan hevosenomistaja kaipaa sisältöä sijoittamalleen rahalle

Kokenut konkari jätti nuoremmat tammat taakseen St. Legerissä - Pro piti paalulta Satakunta-ajon voittoon

Video: "Hevoset ovat minulle ylivakava harrastus” – viimeinen silaus Anu Paavolan menestystallin toimintaan tuli Kati Lindsbergin vinkeillä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video