Suomalaisjuhlat luvassa Ruotsin T75:ssä? - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Suomalaisjuhlat luvassa Ruotsin T75:ssä?

Kuva: Anu Leppänen
Timo Korvenheimon tallin viime kuukaudet ovat olleet menestyskulkua, ja meno saattaa jatkua lauantaina Pohjanlahden länsipuolella.

Lahden joukkue Timo Korvenheimo-Risto Airaksinen saattaa napata Ruotsin 75-kierrokselta jättipotin.

Korvenheimon kolme hevosta T75-kohteissa sekä Airaksisen yksi matkaavatkin paikalle yhteisellä kuljetuksella. Solvallassa ratkaistaan V75-ohjastajien mestaruuskilpailu V75 Champions, ja kaikkien kohteiden ykköspalkinnot ovat tavallista korkeammat, 200000 kruunua, kun normaalien alempien 75-divisioonien ykköset ovat 125000. Näiden palkintojen perässä Lahden seudun valmentajat lähtevät nyt tosimielellä kalaan.

"Meidän hevosilla on jo vähän aikaa tähdätty näihin startteihin, ja oikeastaan odotan menestystä kaikilta kolmelta", Timo Korvenheimo toteaa.

"Tai ainakin kaikilla kolmella on mahdollisuuksia. Eniten odotan Sahara Sandstormilta (T75-1), joka on ollut taukonsa jälkeen aivan mahtava. Tuntuu että olemme löytäneet ratkaisuja hoidossa ja treenissä ruunan ongelmiin, ja se ravaa nyt suorassa, kun se aiemmin meni vinossa. Paikkakin osuu nyt nappiin, kun Sandstorm avaakin voltista hyvin, ja toivon tässä koko matkan johtoa. Ja uskoakin löytyy: aika kovia saavat takamatkalta esimerkiksi olla, jos meinaavat tulla ohi, jos hevonen on yhtä hyvä kuin edellisissä. Se ainakin tuntuu ehkä jopa paremmalta."

Korvenheimon kahdesta muusta starttaajastakin on positiivista kerrottavaa.

"Cyrius d'Ariane (T75-6) on myös jotenkin loksahtanut kohdilleen hoitojen ja sopivan treenin myötä, ja tähän lähtöön on tähdätty jo kuukausi. Ranskassa se oli ollut väsymätön, mutta Ruotsissa sillä oli vaivoja esteenä menestykselle. Vaikka se viimeksi Vermossa oli kuolemanpaikalla, niin Tapsa (Perttunen) ajoi nätisti tämä tulevaisuus mielessä, ja se olisi ehkä voinut voittaakin, jos olisi ajettu kovempaa matkalla. Ruuna on siis väkivahva ja hyvässä iskussa. Takamatkoilla on kovia nimiä, mutta jos tällä esimerkiksi pääsisi ajamaan tasaista, saa tässäkin takaa ollakin kova. Sellaista 15-kyytiä tämä menee tosi pitkään."

"Hazelhen Hermes (T75-7) on käynyt Solvallassa neljästi, ollut joka kerta neljäs ja aina on jäänyt vähän jossiteltavaa. Ruuna on hyvässä iskussa - parempikin kuin mitä viimeksi nähtiin. Sen valmistautuminen starttiin ei mennyt nappiin, ja siihen nähden suoritus oli oikeastaan käsittämättömän hyvä. Tuolta suljetulta paikalta tarvitsee tuuria, mutta jos väylät aukeavat, Hazelhen Hermes tykittää loppua tosi kovaa, ja tässä on silläkin ilman muuta yllätysmahdollisuus."

Jos voi harkita pankkia peliin esimerkiksi Timo Korvenheimon Sahara Sandstormista, niin on Airaksisen Wind Of Victorykin (T75-5) hyvin potentiaalinen varmaehdokas.

"Sillä olisi kai pelkkiä tolppia meiltä, ellei kuski olisi välillä töpeksinyt", Risto Airaksinen heittää perjantaiaamuna, kun joukkue on jo menossa kohti Solvallaa.

"Teivossakin alku meni aivan pipariksi kun jouduin ottamaan kiinni kovaa, ja lähdimme aivan seisovilta jaloilta. Siinä jäätiin paljon, ja sitten viimeistelin työn ajamalla ihan liian kovaa jo viimeisellä takasuoralla, ja heppa meni sitten lopussa maitohapoille. Hyvin se palautui tuostakin, ja viime voitto tulikin sitten taas oikein helposti. Vaikea sanoa kuinka pitkälle tamma piisaa, mutta kyllä siinä ihan oikean kilpahevosen aineksia on, ja ainakin se on näihin sarjoihin tosi hyvä. Se avaa voltista lujaa, nyt on parempi kuski, ja luulen että Björn Goop johtaa tätä lähtöä koko matkan. Matkustamisesta sillä on vähemmän kokemusta, mutta ainakin tamma seisoo autossa hyvin rauhallisena, enkä ole kovin huolissani siitäkään puolesta."

Pääset tästä lauantain Ruotsin T75-pelin lähtölistoihin.

Risto Airaksinen kilpailee Ruotsin reissuillaan korkealla voittoprosentilla ja uskoo menestykseen taas: "Luulen että Björni johtaa Wind Of Victorylla koko matkan."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikonlopun ravit: Killerin Eliittiä ja Ruotsin superpottia

Valiant Dream vaihtoi omistajaa ennen 75-finaalin voittoaan

Sunnuntain tallikommenttien helmet: "Jos keula saataisiin, ohi tuleminen ei olisi helppoa"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video