Lappeessa ja Porissa ravataan normaalisti - "Hommaa toki on älyttömästi" - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Lappeessa ja Porissa ravataan normaalisti - "Hommaa toki on älyttömästi"

Kuva: Anu Leppänen
Kelien vaihtelut aiheuttavat ratamestareille toisinaan päänvaivaa. Arkistokuvassa kunnostetaan Kouvolan rataa.

Vesisade ja lämmennyt ilma aiheuttavat aiheuttavat raviradoilla runsaasti työtä, mutta magic monday -kisat päästään tällä tietoa ajamaan sekä Lappeenrannassa että Porissa.

Lappeen raviradan toimitusjohtaja Jori Hovi kertoi aamuyhdeksältä odottavansa juuri tiekarhua rataa puhdistamaan. Radan ja ympäristön lumipolanteet ovat sulaneet viime päivinä mössöksi.

"Loskaa on joka paikka täynnä, mutta kyllä paikat saadaan siihen kuntoon, että kilpaa päästään ajamaan", Hovi painottaa." Traktorilla otettiin pari sisintä rataa jo auki niin, että nähtiin alla olevan pitävä rata, ja kalustoa on tulossa tarpeeksi. Hommaa toki on älyttömästi."

Hovin mukaan itse rataa suurempana työmaana ovat muut alueet.

"Varikko ja parkkipaikka on saatava puhtaaksi. Vesi on mennyt joka paikasta läpi, ja loskaa on niin paljon, ettei henkilöautolla pysty kulkemaan."

Porissa varikkoalue oli ajettu puhtaaksi jo sunnuntaina.

"Nyt paikat ovat kuin luistinrataa, mutta vedetään hiekkaa päälle", ratamestari Pasi Soimala kertoo. "Radalla on jääpolanne alla, eikä sen ainakaan näillä ennusteilla pitäisi mennä puhki. Iltaa kohtihan sään pitäisi taas kylmetä, ja rata alkaa taas parantua sen myötä. Todennäköisesti radallekin vedetään vähän hiekkaa päälle ja aukaistaan sitten piikillä sen verran kuin tarvitsee. Jos hirmu yllätyksiä ei tule, olosuhteet ovat ihan ok."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lauantain 75-ravit suorana lähetyksenä kanavalla 26

Kylmäveristen Suur-Hollola-ajoon alkuerät – Costello palaa tauolta

Uusi gallup: Kenelle kuuluu vastuu?

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video