Hannu Korvella keskiviikkona päivä Untersteinerina? - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Hannu Korvella keskiviikkona päivä Untersteinerina?

Anu Leppänen
Hannu Korpi tasapainoilee "kahden maan loukussa" ja päätyi jatkamaan vielä Ruotsissa maaliskuun loppuun.

Hannu Korpi on helmikuun vapaalla palomiehen työstään ja valmentaa tällä hetkellä hevosiaan Ruotsissa. Viime keskiviikko toi jo Solvallasta T86-voiton ja tänä keskiviikkona yritetään panna paremmaksi.

Korven kaikki neljä Sisu-tallilla Tukholman lähellä mukana olevaa valmennettavaa ovat huomenna Solvallassa, ja valmentaja uskoo onnistumisiin.

"Täytin syksyllä 50, ja täytyy tässä koittaa hankkia elämyksiä raviurheilun saralla", Korpi pohtii.

"Hevoset ovat ainakin viihtyneet tähän asti, ja tuntuvat vain pirteämmiltä ja pirteämmiltä. Viikonlopuksi on tulossa vielä Gashaw Boko ja Leonkin tänne. Tulipallo on sitten ainoa Suomeen jäävä, sillä on niin himputin huonosti sarjoja täällä."

Korven hevoset tuntuvat niin mukavilta, että hän ei ylläty, vaikka koko nelikko saisi Solvallasta menestystä.

"Mulle kävisi, että voittaisivat vaikka kaikki. Voisin kokeilla, miltä tuntuu olla päivä Untersteinerina. Niillä on ajettu tietysti aika hissukseen, kun kaikilla on tuore startti alla, mutta hyviltä ne tuntuvat."

Kaksi ruunaa, Grainfield Aiden (T86-2) ja Bossy Alley (T86-6), starttaavat keskiviikkoillan pääpelimuodossa.

"Ostin osuuden Aidenista, se siirtyi minulle ja treenattiin hetki vähän reippaammin. Se onkin piristynyt, ja tuntuu edelleen koko ajan paremmalta. Se on sellainen iso mötkylä ja vaatii vähän terävämpää liikettä. Kuski (Emilia Leo) on kai hyvä tällaiseen lähtöön, ja kyllä tässä menestymään siis mennään. Jatketaan kesäkengässä, kuten mentiin viimeksikin. Vaihdan ne taas ennen raveja jalkaan."

"Bossy Alley oli vähän liian totinen viimeksi, siinä hevonen päätti vauhdin kuskia enemmän. Se oli ehkä ottanut matkustamisesta eniten itseensä, mutta nyt tuntuu viihtyvän. Paikka on sopiva, ei tule liian hätä alussa, ja varmemmin päästään ravia. Ollaan valmiiksi toisella radalla, ja olen kyllä oppinut luottamaan hevoseen. Se tulee yleensä perille. En jättäisi pois peleistä."

Janis Joplin Sisu (Solvalla, lähtö 3) starttaa alkuraveista ja Laptop Alley (lähtö 4) on samoin mukana T5-kohteissa, kuten kolmevuotiaskin.

"Laptop on ehkä paras tipsi peliin näissä. Se tuntuu nyt tosi hyvältä, ja hyvähän se oli toissakerralla Vermossakin, siinä tultiin kovaa loppua. Viimeksi ruuna olisi kaivannut apuaisat, jenkkikärryt ei ollut hyvä ratkaisu. Teijo Ahola tulee tämän päivän vetoihin ottamaan tuntumaa hevoseen, ja lähtö vaikuttaa ihan sopivalta, samoin paikka. Laptop tulee kyllä hyvin loppua, ja Solvallassahan suoraa riittää. Janis Joplin Boko on toivoakseni tulevaisuudessa paras hevonen näistä. Se oli hyvä Örebrossa, mutta se painoi vähän turhaan ohjalle matkalla, ja kaveri pääsi selästä ohi, muut olivat tosi kaukana. Tammalla oli painavat hokkikengät jalassa ja rata oli luminen. Luulen että se Solvallassa pystyy parantamaan selvästi tulostaan. Koitetaan antaa hevosen lähteä, se avaa ulkoakin luullakseni ihan hyvin. Katsotaan sitten millaiseksi juoksu menee, mutta en yllättyisi, vaikka tämäkin pärjäisi."

Tästä pääset huomisiin T86-lähtölistoihin (Korven kaksi viimemainittua valmennettavaa löytyvät Solvallan alalehdeltä).

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päivän ravit: Ruotsin T86 kesäaikaan

Päivän ravit: Turussa kovaa menoa - Solvallassa tyyntä myrskyn edellä

Päivän ravit: Ruotsia, Ranskaa, Norjaa ja Australiaa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video