Alkometri värähti Olli Koivuselle - "Hävettää äärettömästi" - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Alkometri värähti Olli Koivuselle - "Hävettää äärettömästi"

Kuva: Anu Leppänen
Alkuvuodesta mahtavasti menestyneellä Olli Koivusella ei hymyilyttänyt lauantaina.

Ajajaliigaa johtava turkulainen joutui jättämään kotiratansa Superlauantai-kisat väliin puhallettuaan alkometriin ennen raveja 0,31 promillen lukemat.

Koivusen oli määrä ajaa kilpaa seitsemällä hevosella, mutta kaikille tulee ohjastajanvaihdokset.

"Menin puhaltamaan neljän aikaan ja silloin lukema oli 0,31 promillea. En tiennyt, miten sääntö menee, ja sanoin, että tulen puolen tunnin päästä uudestaan, mutta se ei käynyt. Vartin päästä puhalsin 0,23 promillea, ja tuomari sanoi, että mene vaan lämmittämään", Olli Koivunen selvitti Ravinetille.

"Menin ennen ensimmäistä lähtöä puhaltamaan, ja silloin puhalsin 0,05 promillea. Ratkaisevaa kuitenkin oli, että ensimmäinen puhallutus oli yli 0,3 promillen, ja se tarkoitti, että en saanut ajaa."

Koivunen myönsi olleensa perjantai-iltana voimakkaassa humalassa.

"Ihan turha mitään selitellä. Join paljon ja juhlat venyivät pitkäksi. Kukaan ei ole käskenyt minua juomaan, eikä tästä voi syyttää ketään muuta kuin itseään. 110-prosenttisesti oma emämunaus", Koivunen painotti. "Hävettää äärettömästi ja olen tosi pahoillani, varsinkin niiden ihmisten puolesta, joiden hevosia minun tänään piti ajaa. Tästä otetaan jatkossa ihan varmasti opiksi."

Koska Koivusen puhaltamat lukemat jäivät sen verran mataliksi, hänelle ei koidu asiasta kilpailukieltoa.

Metsämäessä suurkilpailuvalvojana olleen Jarmo Nirhamon mukaan Koivusen puhaltamat lukemat olivat 0,36 ja 0,31 promillea.

"Jos ensimmäinen puhallus on yli 0,3 promillea, tehdään aina uusi puhallutus varttituntia myöhemmin", Nirhamo selvitti. "Jos jälkimmäinen puhallutus olisi ollut alle 0,3 promillea, asia olisi ollut tuomariston harkittavissa ja Koivunen olisi saanut ajaa kilpaa. Sääntö kuitenkin on yksiselitteinen."

Päivitetty 16.2. kello 21.08: lisätty Jarmo Nirhamon kommentit.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päivän ravit: kotimaassa monenlaista mielenkiintoa

Päivän ravit: Turussa kovaa menoa - Solvallassa tyyntä myrskyn edellä

Päivän ravit: Vermossa jackpot - Solvallassa liuta suomalaisia

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video