Gocciadoro saa ajaa perjantain Orsi Mangellissa ja valitti ajokiellostaan - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Gocciadoro saa ajaa perjantain Orsi Mangellissa ja valitti ajokiellostaan

Antti Savolainen
Italialaisvalmentaja Alessandro Gocciadoro tulee Mikkeliin ennätysjahtiin hurjavireisen Vernissage Grifinsä kanssa. Ori ei ole vielä kokenut tappiota Gocciadoron treenissä ollessaan.

Pohjoismaissa tunnettu valmentaja Alessandro Gocciadoro saa Italian sääntöjen mukaan ajaa perjantain suuressa kolmevuotiskisassa Orsi Mangellissa, vaikka on ajokiellossa. Uutisen lopusta löytyy toimittajan kommentti.

Italian sääntöjen mukaan kiellossa oleva ohjastaja saa ajaa group I -tason suurkisoissa, jollainen perjantain Torinossa sijaitsevan Vinovon raviradalla ajettava perinteinen Orsi Mangelli on. Gocciadorohan joutui uudestaan myrskyn silmään turhan kovasta käskemisestään Napolissa reilu viikko sitten sunnuntaina. Käskemisen kohteena oli jälleen 12-vuotias huippuhevonen Arazi Boko. Italian tuomaristo mätkäisi Gocciadorolle peräti viiden viikon ajokiellon tapauksesta.

Ajokielto on voimassa tämän kuun viimeisestä päivästä joulukuun yhdeksänteen asti. Perjantaina marraskuun ensimmäisenä Gocciadoro siis saa kuitenkin ohjastaa. Hän istuu kärryillä sekä avoimessa Orsi Mangellissa, jossa ajetaan karsinnat ja finaali, jossa ykköspalkinto on kokonaista 113390 euroa, että Orsi Mangelli Fillyssä, missä voittaja kuittaa 31280.

Travrondenin uutisen mukaan Gocciadoro on myös valittanut tuomiostaan Italian ravituomioelimeen, mutta valitusta ei ole vielä käsitelty.

Kommentti:

Gocciadoron ajotavat ovat aiheuttaneet paljon keskustelua monessa maassa. Tärkein seuraus asiasta voisi olla hevosten käskemisen kohtuullistaminen Euroopassa kautta linjan. Kulttuurit ovat hyvin erilaisia eri maissa. Ranskassa ja Italiassa esimerkiksi käsketään raveissa paljon kovemmin, kuin mitä Pohjoismaissa saa tehdä.

Pohjoismaisen raviurheilun ja moraalikäsityksenkin mukaisesti Gocciadoroon kohdistuva kritiikki on aiheellista. Hevosta ei yksinkertaisesti saa käskeä niin kovasti, kuin muiden muassa "keltaisen miehen" on nähty tekevän!

Toisaalta Gocciadoron kritisoiminen tuntuu jopa kohtuuttomalta verrattuna esimerkiksi pohjoismaistenkin kuskien ajamiseen Ranskan tai Amerikan kaviourilla. Niistä ei puhuta lainkaan samaan sävyyn.

Kaiken muun lisäksi kohtelun pitäisi olla tasapuolista. Olisikin tärkeää, että eurooppalaisiin raveihin, mielellään koko maailmaankin, saataisiin toimiva säännöstö tämän(kin) asian ympärille. Sen jälkeen voitaisiin jakaa tuomioita raveissa ja (sosiaalisessa) mediassakin, kun kaikki osapuolet olisivat tässä asiassa samalla sivulla ja samalla viivalla.

Tässä linkki Travrondenin uutiseen, jossa on mm. Orsi Mangellien lähtölistat, ja jossa Jori Turja kommentoi asiaa.

Linkki Ravinetin uutiseen Goccidoron jättämisestä ulos Rovaniemen joulukuun ohjastajakisasta kyseisen tapaus Arazi Bokon takia.

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video