Uutiset

Puhtaalla pelillä Kymenlaakso-ajoon – ”Annetaan hetken aikaa soittaa”

Terhi Piispa-Helisten
Haastattelussa Juho Ihamuotila.

Viisi starttia ja viisi voittoa on Juho Ihamuotilan kaksikon Believe Your Dream – Galway Girl statistiikka ennen niiden tämäniltaista 3-vuotiskauden huipennusta.

Kovin määrätietoisesti valmentaja kiistää varsoilla kuitenkaan syksyn varsarevanssilähtöön tähdätyn.

Galway Girlin radoille tulo viivästyi, kun sitä potkaisi kaveri jalkaan, enkä uskonut sen ehtivän edes mukaan”, Juho Ihamuotila aloittaa.

Believe Your Dreamilla toki oli toisen lähdön jälkeen selvää, että paalun viidentonnin rajan yli ei rahoja ennen karsintoja ajeta.”

Kumpikin pääsee matkaan puhtaalla pelillä: Believe Your Dream kolme ja Galway Girl kaksi voittoa alla.

”Hirmu mielenkiintoinen tilanne, kun ei rehellisesti sanottuna tiedä itsekään, miten paljon näissä on sisällä. Believe Your Dream on voittanut kaikki lähtönsä superhelposti, ja vaikka Galway Girl voitti ensimmäisen vain sentillä, sillekin tuntui jäävän voimia”, Ihamuotila summaa.

”Vertaamaan en hevosia lähde. Toivon vaan, että edes jompikumpi pääsee finaaliin, mutta mahdollisuudet siihen on minusta molemmilla.”

”Kummallakin on pikku saumat päästä keulaan, ja olisi iso etu olla kärjessä tai kärjen tuntumassa silloin, kun kovat takamatkalaiset lähtee kiertämään.”

Kouvolan kaarteet arvoitus

Juoksuradasta Believe Your Dreamilla ei ole kokemuksia.

”Se on kuitenkin lunki hevonen ja tuntui viimeksi Lahdessa siltä, että sillä pystyy laskemaan tosi kovaa. Annetaan hetken aikaa soittaa ja katsotaan, päästäänkö keulaan”, Juho Ihamuotila kaavailee.

Hyvin hän odottaa lähtevän myös Galway Girlin, mutta entäpä sitten, kun mennään Kouvolan pahamaineisen jyrkkään ensimmäiseen kurviin?

”Jaa-a, sitä ei voi tietää. Hyvä sitä olisi ollut käydä harjoittelemassa, mutta ei sitten tullut, kun oli muualla paperilla sopivampia lähtöjä.”

”En minä laukasta mörköjä ota. Koitetaan lähteä kanttaamaan”, Juho suunnittelee.

Starzinner syyslomalla

Molemmat Kymenlaaksoajon karsijat ovat Juhon omia hevosia, mutta tallissa niukka enemmistö on vieraita.

”Olen tallin tilanteeseen kaikin puolin tyytyväinen. Pääpaino on nuorissa hevosissa, joista tykkään erityisen paljon”, hän iloitsee.

Tallin nestori on 7-vuotias Starzinner, jonka kausi on mennyt alle odotusten. Nyt se on tauolla.

”Laidunkauden jälkeen se ei ole vaan tuntunut sellaiselta, että voittaisi lähtöjä, ja vain tasaisestihan se meni viime syksynäkin”, Juho Ihamuotila perustelee.

”Se ei ole ollut mistään hajalla, mutta sillä on omia juttujaan. Aloitus meni viime keväänä pitkälle, mutta koitetaan aloittaa ensi keväänä aikaisemmin ja mahdollisesti ajaa talvellakin, että saataisiin kausi paremmin käyntiin.”

Kymenlaaksoajon karsinnat päättävät Kouvolan Toto65-pelin lähtöinä 6-9. Peli starttaa lähdöstä 4 kello 19.15.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Leo Mönttiselle tammalupaus – Elitkampenille ”nej tack”

ME-tamma Massive Babe sai varsan yöllä

Lupaava Funderbar siirtyi Jukka-Pekka Kauhaselle ja MAS Ellan kimpalle

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video