Pascha Tilly on Ruotsin 75-jackpotin jokerikortti - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Pascha Tilly on Ruotsin 75-jackpotin jokerikortti

Kuva: Anu Leppänen
Jari Kinnunen otti ilon irti kotiradallaan Teivossa, kun Pascha Tilly sooloili vajaat pari vuotta sitten Pronssidivisioonan voittajaksi. Nyt ruuna kilpailee Ruotsin Pronssidivisioonan finaalissa lauantaina Solvallassa.

Suomesta matkaa Solvallan 75-finaaleihin Jari Kinnusen valmentama Pascha Tilly. Ruunalla on mielenkiintoisia muutoksia, ja se on huippuiskussa.

Viimeksi Vermossa Pascha juuttui kolmatta kiertämään ilman vetoapua viimeiseksi 1700 metriksi ja taisteli silti voitosta melkein loppuun asti ollen vahva kolmas. V75-finaaliin Kinnunen on vaihtanut Ruotsin ykkösmiehen Ulf Ohlssonin rattaille.

"Kyllä Vermo oli yksi Paschan uran parhaista starteista", Jari Kinnunen toteaa.

"Olin ehdottanut omistajille jo Skellefteån juoksun jälkeen, että jos pääsemme finaaliin, joku Ruotsin parhaista kuskeista laitetaan kärryille. Olisin halunnut niin jo Skellefteåån, mutta kaikilla oli jo hevonen. Sielläkin ruuna oli hyvä, mutta rata ei sopinut meille, vaan se mureni alta. Per Lennartsson ajoi siinä suosikilla meitä vastaan jo loppukurvissa, kun näki, että joudun kantamaan hieman hevosta. Vermossa taas olisimme luultavasti voittaneet vieläkin, ellei keulahevonen olisi laukannut ja avannut sisärataa."

Millainen Pascha Tilly tullaan näkemään Solvallassa?

"Oikein nappiin tässä kaikki menee. Tuo 10 päivän starttiväli on tähän paikkaan optimaalinen. Laskettiin että päästään finaaliin ja haluttii tuo välistartti juuri tuohon. Hevonen tuntuukin nyt sopivasti virkeältä, oikein makealta. Ruuna oli aiempaa paremmin ajettavissa Vermossa, tosi hyvä. Solvallan rata lienee napakka, mikä käy meille myös nappiin. Nyt laitetaan ensimmäistä kertaa jenkit perään ja ehkä kokeillaan vedettäviä korvapalloja. En ole varma jälkimmäisestä vielä. Kenkiä tältä lattakaviolta ei voi riisua, mutta ne eivät montaa grammaa paina. Jos lapulle laittaa enemmän kuin neljä, kannattaa ottaa Paschakin."

"Siinä tuollainen Ulf Ohlsson tuossa paikassa on ainakin parempi, että hän sen paikan parijonossa saa tutuilta vastustajilta paremmin kuin minä. Hyvällä selkäjuoksulla kovasta temposta Pascha on parhaimmillaan, ja sellaisella voi nyt tulla oikein hyvä tulos. Olen optimisti menestyksen suhteen, mutta toki monen asian pitää huomenna vielä natsata, että voitettaisiin. Illalla lähdetään, jollaisella matkasuunnitelmalla kaikki on sujunut ennenkin."

Tästä pääset Sovallan lähtölistaan.

Kuva: Ville Toivonen
Ruotsin ajajaliigan ykkönen Ulf Ohlsson ohjastaa Pascha Tillyä Solvallassa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

T86-peli siirtyy kesäaikaan

Olosuhteet riepottelivat suomalaisvalmentajien tähtiä - Makethemark jatkaa suunnitellusti

Next Direction Uumajan 75:ssä - Hannu Torvisella runsaasti ajettavia

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video