Uutiset

Sue's Photokaan ei enää pelastanut pelaajia

Kuva: Anu Leppänen
Sue's Photo tavoittelee T65-avauksessa koko matkan johtoa.

JYVÄSKYLÄ. Yllätyksellinen T76-kierros päättyi Sue's Photon voittoon, mutta pelaajien kannalta suosikit juhlivat liian myöhään: Humiron megayllätyksen jälkeen voittanut yllättäjä Baby Field oli jo lähettänyt loputkin oikeat rivit laulukuoroon.

Sue's Photo sentään piti suosikkien lippua korkealla kierroksen sinetöineessä keskipitkässä voltissa. Suosikki pääsi takamatkalta hyvin liikkeelle, sujuvasti kolmanteen pariin ulos ja kirivaiheessa oikein selvään voittoon. Sue's Photon takana on tuttu menestyskaksikko Tapio Mäki-Tulokas ja Mika Forss.

"Hevonen oli hyvä, mutta juoksukin meni meidän kannalta oikeastaan täydellisesti", Mäki-Tulokas kiitteli. "Mikan mielestä se voitti aika helpostikin."

Viisivuotias Sue's Photo oli alusta asti ikäluokkansa eturivin ravureita, mutta varsinkin viime vuonna se pilasi paljon kisojaan laukkoihin. Ruunan voittosumma ei vielä teekään oikeutta sen kyvyille.

"Luulen, että ruunaaminen auttoi sitä paljon", Mäki-Tulokas oletti. "Ajattelin laukkojen syyn löytyvän etupolvista, mutta ne tähystettiin viime talvena, eikä sieltä löytynyt mitään leikattavaa. Samalla nukutuksella tämä myös ruunattiin, ja sen jälkeen se ei olekaan laukkaillut. Ilmeisesti munissa sitten vaan oli jotain, mikä sitä kiusasi."

Tältä kaudelta Sue's Photolla on vasta kahdeksan starttia.

"Kesällä tämä oli monen muun meidän tallin hevosen tavoin kipeänä, ja jatketaan kautta nyt sitten syksyllä. Tämä on hyvä hevonen pronssidivariin, ja jos se menee starttien myötä edelleen eteenpäin, en epäile etteikö se pärjäile hopeassakin. Tämähän oli derbykarsinnoissa kamppailussa Elian Webin kanssa, kun tämä laukkasi viimeisessä kaarteessa, joten kyllä sillä kykyjä on."

Mäki-Tulokkaan kolmikosta Madrid sai tyytyä niukkaan kakkossijaan Zeus Kempin jälkeen. T.Rex taas laukkasi kiristä viimeisellä takasuoralla.

"Mikan mukaan T.Rex tuntui pelästyvän jotain. Se hyppäsi yhtäkkiä poikittain, mutta kulki sen jälkeen taas hyvin", Mäki-Tulokas kertoi. "Madrid ei ollut ihan sellainen kuin parhaimmillaan, vaikka kamppailikin lopussa vielä uudestaan voittajaa vastaan. Pidän kyllä Zeus Kempiä tosi hyvänä hevosena, joten ei sille ollut häpeä hävitäkään."

T76-kierroksen lopullinen vaikeuttaja oli siis Baby Field, jonka Jani Ruotsalainen kiritti tammaryhmän ykköseksi kolmannesta sisältä. Sen peliprosenti oli vain 2,10.

"Lähtee hyvin ja tarvitsee tarkan juoksun, mutta antaa sellaisella hyvän kirin. Se ei ole hirveän pitkä, mutta tosi terävä", Jani Ruotsalainen kuvaili Janne Karppisen valmennettavaa voittajahaastattelussa. "Tämä ei varmaan ole kaikkein helpoin hevonen kotioloissakaan, mutta tulee aina hyvässä kunnossa starttiin."

Tammalähdön suosikeista Aisha Simoni laukkasi alkumatkasta hylkäykseen ja keulassa juossut Stone Capes Nanet oli lopulta pehmeä. Olli Koivusen mukaan Stone Capes Nanet ei voinut olla terve, sillä hän oli jo hyvissä ajoin huomannut, ettei hevosessa ole normaalia vetoa.Kierroksen helpompiin rasteihin kuului Ekosan, joka oli 40 metrin pakiltakin ylivoimainen. Terho Rautiaisen suojatti leiskautti hyvän juoksun jälkeen hetkessä johtopaikalle ja voitti pystyyn.

"Tosi hyvä hevonen. Kunhan vähän rauhoittuisi ja jalat pysyisivät terveenä, se voi nousta korkealle", Rautiainen totesi voittajahaastattelussa.

Alpo Malinen ja Maarit Huttunen saivat onnitella toisiaan Ekosanin voiton johdosta. Kuva: Anu LeppänenEnnen T76-lähtöjä ajetun kyvyt esiin -divisioonan voitti Rödberg, jolle ykkönen oli jo kauden kuudes. Ennen tätä kautta Rödbergin edellisest startit olivat peräti kaudelta 2012 asti. Comeback käynnistyi viime vuonna, kun se tuli Tuomo Liukkosen talliin.

"Vietiin varsoja laitumelle tämän omistajalle, ja hän kysyi että kokeilisitteko tuota", Liukkonen kertoi. "Varmaan sillä on ollut nuorena joitakin vaivoja, ja aika pitkään se oli kai ollut vain tarhassa ja laitumella, eli sitä ei oltu treenattu aikoihin. Ehkä sillä on nyt tullut ikä täyteen."

Liukkonen on treenannut Rödbergiä yhteistyössä tyttärensä kanssa.

"Talvella treenattiin kovastikin, mutta keväällä ruvettiin tietysti keventämään. Yllättävän hyvin se on mennyt, ja nytkin ajattelin, että jos se saa näin kovassa porukassa rahaa, niin hyvin on mennyt."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomen Cup starttaa illalla Kuopiosta - Terho Rautiaisella ässiä peliin

Toto76-vihjeet Derby-finaaliin: Nuoren oriin kohtaloksi voi koitua liian kova matkavauhti

Mäki-Tulokkaan tähdet taas kohdallaan

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video