Uutiset

Kainuun suurkimppa otti uuden alun

Anu Leppänen
Kajaanissa varsavoittoista ryhmää treenaava Maarit Ollikainen sai uuden tuoreen nelivuotiaan talliinsa ja on illan Magic Mondayssakin ehkä avainasemassa Four on The Floorinsa kanssa.

Uudistuneen Melekomonen Tallin uusi hevonen on Tanskasta ostettu Amos Shadow 13,1a.

Melekomonen Talli perustettiin alun perin Kainuun suurkimpaksi. Talli toimi Raviliigan periaatteella, ja siitä myytiin 500 osuutta sadan euron kappalehintaan.

Tallin hevosena oli nyt viisivuotias Peggy Beat (Mr Pine Chip), joka oli ensin Juhamatti Hoffrenin ja sittemmin Maarit Ollikaisen valmennuksessa. Tamma ei kuitenkaan ansioitunut kilpahevosena, sillä se juoksi kuudesti, ansaitsi 155 euroa ja meni ennätyksen 22,7ke.

"Peggy Beat on edelleen kimpan omistuksessa, mutta nyt se on liisattuna pois ja ratsukoulutuksessa", kimpan vetäjä Marita Tikkanen kertoo. "Toisessa takajalassa on ollut häikkää, vaikka mitään lääketieteellistä selitystä ei ole löytynyt. Katsotaan, siirtyykö se kokonaan ratsu-uralle, vai tuleeko se vielä joskus radoille."

Nyt Melekomonen Talli on aloittamassa uudelta pohjalta, ja valmiin starttihevosen kanssa. Uusi ostos on hyvin pärjännyt tanskalaisruuna Amos Shadow, joka tulee lähiaikoina Maarit Ollikaisen valmennukseen Kajaaniin. Uusi versio tallista myydään sataan osuuteen, ja nyt osakkailta kerätään myös kuukausimaksua.

Viisivuotias Amos Shadow (Dream Vacation) on mennyt mailin 13,1a ja täydenkin matkan 13,6a. Ruuna on voittanut kaksi viime starttiaan ja kaikkiaan sen statistiikka on 35 startista 8-4-3. Amos Shadow'n voittosumma on runsaat 107000 Tanskan kruunua eli vajaat 15000 euroa.

"Tässä vaiheessa vanhasta porukasta on mukana viitisenkymmentä osakasta", Marita Tikkanen summaa. "Lisääkin varmasti lähtee, ja osa halusi tietysti odottaa, että on tiedossa, mikä hevonen hankitaan. Meidän mielestämme tämä oli tosi mielenkiintoinen hevonen, jolla pitäisi päästä pian starttiin."

Vaikka alkuperäinen Melekomonen Talli ei ollut urheilullinen menestystarina, Tikkanen pitää sitä kuitenkin positiivisena projektina.

"Peggy Beatilla on vankat fanijoukot, jotka ovat seuranneet sitä uskollisesti", Tikkanen kehuu.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kajaaniin norjalaisvahvistuksia

Maarit Ollikainen korostaa tiimityön merkitystä: "Tämä on ihan täysin joukkuelaji"

Maarit Ollikaiselle 10-aikainen Kronos Norjasta

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video