Uutiset

Kriteriumin jokeri tulee Ruotsista – ”Juossut hurjan kovia lähtöjä”

Kuva: Anu Leppänen
BWT Echo (9) kurotti vuosi sitten 2-vuotiaiden Kasvattajakuunussa Raskolnikov Fridon ja voittaja Sahara Peyoten (2) välistä kakkoseksi. Tänään se ja Raskolnikov Frido kohtaavat välierissä.

Katja Melkko näkee kaikilla kolmella valmennettavallaan hyvät mahdollisuudet selvitä kriteriumfinaaleihin – ja BWT Echolla taistella jopa kriteriumvoitosta.

BWT Echo on juossut hurjan kovia lähtöjä Ruotsissa ja saanut niistä sellaista rutiinia, mitä Kriteriumin voittamiseen tarvitaan. Siitä haaveillaan, mutta ensin pitää selvitä finaaliin”, Katja Melkko muistuttaa.

”Ori aloitti 2-vuotiaana niin hyvin, että tämän kauden tavoitteeksi asetettiin Kriterium ja kaikki on tähdätty siihen. Kovista lähdöistä voittoja ei ole tullut, mutta hevonen on kehittynyt koko ajan ja tuntuu tosi hyvältä.”

Viimeisin startti on lyhyen matkan E3-finaali 5,5 viikon takaa Örebrosta. Siinä BWT Echo sijoittui 12-radalta seitsemänneksi ajalla 12,1.

”Oulu Express päätettiin jättää väliin, kun E3-finaalin kanssa ohjelmasta ennen Kriteriumia olisi tullut liian tiukka. Starttivälistä ennen karsintoja tuli siksi vähän pitkä, mutta toivottavasti ori riittää siitä huolimatta finaaliin ja parantaa siihen mitä tarvitaan.”

Karsintaansa BWT Echo starttaa auton takaa radalta 4.

”Aikaisemmin ori ei lähtenyt hirmu lujaa, mutta niin kuin ajoista ja ennätyksistä näkee, nyt se on saanut hurjasti lisää nopeutta. Mailit alla se voi lähteä yllättävänkin lujaa, mutta toisaalta se on vahva hevonen, joka jaksaa tarvittaessa kiertää takaa pitkän kirinkin. Santtu (Raitala) päättää viime kädessä taktiikan”, Katja Melkko sanoo.

Mersu palaa huollosta

Katja Melkon tallista lämminveristen Kriteriumiin osallistuu myös Oulun Kärppien raviliigavarsa Mercedes Match.

”Sitä vähän hoideltiin, ja sekin tuntuu oikein hyvältä, mutta sillä on omat oikkunsa. Onneksi tuli eturivin paikka – se helpottaa lähtemistä, vaikka ykkösrata ei välttämättä ole paras mahdollinen”, Katja Melkko näkee.

”Lahjojensa ja kuntonsa puolesta Mersun pitäisi olla lähellä finaalipaikkaa.”

Hyvää karsintasijoitusta ja sitä myötä lähtöpaikkaa finaaliin Katja Melkko odottaa myös suomenhevosten Kriteriumissa Lahden Pikkuprinssin kolmoselta Lucakselta.

”Siitäkin löytyi vähän hoidettavaa, ja se on vastannut aina hyvin hoitoihin. Sen pitäisi olla parempi kuin viimeksi.”

Silloin Lucas sijoittui Oulu Expressissä seitsemänneksi. Lähdön voitti Parvelan Retu, joka asettuu nyt vastaan heti karsinnassa.

”Parvelan Retu on hieno hevonen eikä varmasti lyötävissä nytkään, mutta lähdetään hakemaan sen takana mahdollisimman hyvää sijoitusta”, Katja Melkko päättää.

Suomenhevosten 1. kriteriumkarsinta ajetaan Teivossa lähtönä 4 kello 19.10, ja 2. karsinta avaa Toto65-pelin lähtöinä 5 kello 19.35. Lämminveristen Kriteriumin karsinnat ajetaan lähtöinä 6-10.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Sinivalkoinen Ruotsin jackpot: Melkko ja Ingves avainrooleissa

Oulun Kärppien Raviliiga-hevosen Mercedes Matchin kilpaura ohi

Uutisviikko minuutissa: helikopterivahingosta Massin poisjääntiin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video