Uutiset

Björn Goop täytti myös isänsä unelman

Anu Leppänen
Readly Expressin kuski myös Finlandiassa? Björn Goop suihkutti ainakin voittojuomat oriin Prix d'Amerique -voiton jälkeen.

VINCENNES. Readly Expressin Prix d'Amerique -voitto nosti myös ohjastaja Björn Goopin tunteet pintaan. Voittoa oli juhlimassa myös Björnin isä, legendaarinen Olle Goop.

Readly Expressin fysiikka ja taistelutahto tekivät vaikutukset monen muiden tavoin ohjastaja Björn Goopiin. Takana vaaninut Bold Eagle heitti ahnaasti kiriin ja kävi maalisuoralla jo edellä, mutta Readly Express vastasi uudelleen ja oli Prix d'Ameriquen juhlittu sankari.

"En kyllä uskonut voittoon 50 metriä ennen maalia", Björn Goop myönsi lehdistötilaisuudessa.

"Readly Expressillä on hyvä kroppa ja hieno mentaalinen puoli. Odotukset olivat kovat etukäteen, mutta pitää muistaa, että ei Prix d'Ameriquen kaltaista lähtöä niin vain voiteta. Myös kuskin pitää olla fokusoitunut ja sulkea kaikki ulkopuolinen mielestä. Minulla ei ollut mitään etukäteistaktiikkaa, mutta halusin olla kärkiporukassa mukana. Tässä lähdössä ei voi missata starttia."

Björnin isä Olle Goop, Ruotsin kaikkien aikojen voitokkain ohjastaja, oli mukana voittajaseremonioissa. Se oli yksi osatekijä, jonka takia myös Björnin silmäkulmat kostuivat.

"Tällaisina hetkinä jokainen haluaa olla idolinsa kanssa ja minulle isä on aina ollut idoli. Sain täyttää myös hänen unelmansa", Björn iloitsi.

Goop on satsannut viime aikoina voimakkaasti Ranskan lähtöihin ja siirtänyt myös valmennettaviaan kilpailemaan sinne. Ranskan kielen taidokkaasti haltuun ottanut Goop ei halunnut ottaa kantaa, satsaako hän jatkossa entistäkin enemmän Ranskaan.

"Minulle ei ole mitään ongelmaa ajaa molemmissa maissa, Ranskassa ja Ruotsissa. Molemmat ovat kivoja haasteita", Björn kuittasi.

"On vaikea verrata Elitloppetin ja Prix d'Ameriquen voittamista, molemmat ovat suurimpia lähtöjä maailmassa", Björn Goop mietti lehdistötilaisuudessa. Kuva: Anu LeppänenLehdistötilaisuudessa kuultiin myös kakkoseksi tulleen Bold Eaglen ohjastajan Franck Nivardin ja kolmanneksi tulleen Propulsionin kuskin Örjan Kihlströmin kommentit. Jossiteltavaa jäi enemmän Kihlströmille, kun taas Nivard myönsi Readly Expressin reilusti paremmaksi.

"Viimeisessä kurvissa oli paljon voimia varastossa ja siinä vaiheessa tuntui hyvältä. Bold Eagle kävi loppusuoralla jo puoli mittaa edellä, mutta Readly Express oli vain parempi", Nivard sanoi.

Bold Eagle on jäänyt nyt useammassa startissa kakkoseksi, mutta ohjastaja ei moittinut hevosta.

"Joka kerta hevonen on ollut hyvä, mutta näissä lähdöissä marginaalit ovat pieniä."

Örjan Kihlströmin ajama Propulsion oli heti kärkiparin jälkeen erittäin hyvä kolmas, sillä ori joutui tekemään alkumatkalla kovasti töitä ja lopussa kiriväylät eivät löytyneet sujuvasti.

"Tietysti on ristiriitaiset tunnelmat, kun ei voitettu, mutta hevonen oli jättihyvä ja teki hienon juoksun", Örjan Kihlström summasi.

Koko Prix d'Ameriquen kärkikolmikon on määrä jatkaa seuraavaksi kahden viikon päästä ajettavassa Prix De Francessa.

Readly Expressin valmentaja Timo Nurmos, omistaja Rolf Andersson ja ohjastaja Björn Goop voittojuhlissa. Kuva: Anu LeppänenBjörn Goop tuuletti uransa ensimmäistä Prix d'Amerique -voittoa. Kuva: Anu LeppänenTimo Nurmos on toinen Prix d'Amerique -voiton saavuttanut suomalaislähtöinen valmentaja. Jori Turjan valmentama Varenne voitti vuosina 2001-2002. Suuremmat voittojuhlat jäivät odottamaan tulevaisuuteen, sillä Nurmos lensi sunnuntai-iltana kotiin Ruotsiin.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Jonna Irrin menestyshevonen Best In Show AS jäi pois - Majestic Manin Ranskan reissu toteutumassa

Kontion perheen oma kasvatti La Verite yksi Solvallan finaaliviikonlopun kiinnostavista

Uutisviikko minuutissa: urheilullista ilotulitusta Tetrick Wanian, An-Dorran ja Face Time Bourbonin johdolla

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video