Uutiset

Välähdys palaa tiistaina - Elitkampenkin mietinnässä

Kuva: Anu Leppänen
Tämä hieno valjakko nähdään ensi tiistaina Teivossa. Nähdäänkö myös Elitkampissa, sitä Ville Korjus ei itsekään vielä osaa arvata.

Ensi tiistain Teivon avoimessa sarjassa nähdään odotettu Välähdys, kun Ville Korjuksen juoksijahirmu aloittaa kautensa.

Korjus on heti isojen kysymysten edessä, sillä Välähdys on Elitloppet-kenraali Anders Malmrotin toivelistalla. Ori on valmentajansa mukaan erinomaisessa kunnossa, mutta Elitkampen voi silti tulla liian äkkiä.

"Talvi on mennyt hyvin, ja yleensäkin ollaan tultu näillä main radoille", Korjus huomauttaa.

"Eka startti on ollut huhtikuun puolellakin välillä. Hevonen tuntuu vähintään yhtä hyvältä kuin ennenkin, mutta ajokelit ovat olleet haastavat, ja siinä on tuhraantunut pikkuisen aikaa. Oriilla on tunnetusti tähän aikaan kaudesta kovasti höyryä, ja avausstartin iso kysymys on, päästäänkö ravia. Noin joka toinen vuosi on onnistuttu tässä kohtaa. Kyllä se juoksemalla on minusta Teivoonkin pärjäävässä iskussa, mutta onnistutaanko, sitä en osaa nyt sanoa."

Entä se Elitkampen?

"Lupasin miettiä asiaa keskiviikkona Teivon startin jälkeen. Siinä on vähän naftisti aikaa esimerkiksi ajaa kilpaa vielä toinen startti ennen Solvallaa, ja mietityttää tuleeko kaikki liian äkkiä. Viime vuonna voitimme Kuopiossa, ja sinnehän voisi ilmoittaa välistartilla. Kuitenkin nyt on ollut taukoa, ja ajaa sitten heti kilpaa tosi lyhyellä starttivälillä, en osaa vielä nyt vastata. Tosi hyvä vire ja kunto sillä minun käteeni on, mutta nyt täytyy vain pohdiskella jatkoa."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päivän ravit: Ikäluokan kärkivarsat kohtaavat Teivon Kriterium-karsinnoissa

Välähdys voi hyvin mutta kuninkuuskisa jää väliin - ”Onhan se tavallaan raivostuttavaa, että ollaan noista matseista sivussa”

Uutisviikko minuutissa: Elitloppetia ja huimia Nurmosen tallin suomenhevosia

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video