Dramatiikkaa Oslo GP:ssäkin – Jorma Kontio korjasi lopulta potin - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Dramatiikkaa Oslo GP:ssäkin – Jorma Kontio korjasi lopulta potin

Jari-Pekka Rättyä
Maalissa voittajina Vitruvio (4) ja Jorma Kontio.

Oslo Grand Prix’n voittajana juhlittiin yhdeksän vuoden tauon jälkeen Jorma Kontiota, nyt italialaisori Vitruvion kanssa.

Jos oli Elitloppetissa kaksi viikkoa sitten dramatiikkaa, sitä riitti Oslo Grand Prix’ssäkin. Voittaja pystyttiin tosin julistamaan heti maaliintulon jälkeen.

Kun sisäradan lähes pelaamaton Slide So Easy onnistui pitämään kiihdytyksessä keulat ja Perfect Spirit laukkasi rinnalta ensimmäiseen kurviin mentäessä, kaikki olettivat kakkossuosikki Ringostarr Trebin saavan marssia keulaan. Toisin kävi. Flemming Jensen halusi ajaa lähes 40-kertoimisella Slide So Easylla keulasta, ja Ringostarr Treb jäi kuolemanpaikalle.

Nyt oli kaikki pedattu suosikki Nadal Brolinelle toisessa parissa ulkona, mutta kun Slide So Easy oli väsynyt viimeisellä takasuoralla ja oli aika aloitella kirejä, Nadal Brolinelta ei löytynytkään mitään. Se vajosi hännille ja väsyi lopulta niin pahoin, ettei voinut olla terve.

Voittoon näytti kiertävän Elitloppetista huimasti parantanut Bahia Quesnot – varsinkin, kun Jorma Kontion Vitruvio meinasi laukata sen tuntumasta loppukurviin mentäessä ja hukkasi pahoin rytminsä. Italialaisoriin ruuti oli kuitenkin niin kuivaa, että se tavoitti vieläkin Bahia Quesnotin ja ehti varmaan voittoon.

”Reipas matkavauhti suosi meitä ja hevonen tuntui koko matkan hyvältä, mutta kun vedin korvat auki, ori kampesi ulospäin ja menetti 15-20 metriä. Se lähti kuitenkin sen jälkeen tulemaan niin hyvin, että tunsin jo 200 metriä ennen maalia, että ehdimme voittoon”, Jorma Kontio kertoi.

Edellisen kerran hän voitti Oslo Grand Prix’n vuonna 2010, silloinkin italialaishevosella Lisa Americalla.

Valmentaja Alessandro Gocciadoro ei osannut tuoreeltaan kommentoida Vitruvion jatko-ohjelmaa.

”Mietitään sitä illalla viinipullon ääressä”, hän kuittasi.

Jorma Kontiolla oli hyvät voittosaumat myös Josveisillä, mutta Odd Herakles onnistui pitämään sen kiihdytyksessä ulkopuolellaan. Näin Josveis jäi kuolemanpaikalle, mistä oli mainio kolmas. Odd Herakles kesti keulasta voittoon, Polara laukkasi hylkäykseen lähdössä.

Lähdön jälkeen saatiin kuulla hyviä uutisia: Odd Herakles saapuu juhannuksena Härmän Nordic Kingiin. Lisää asiasta myöhemmin.

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video