Nordic Kingin ulkomaalaiskiintiö täyttyi – Oslosta haaviin myös yllätysnimi - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Nordic Kingin ulkomaalaiskiintiö täyttyi – Oslosta haaviin myös yllätysnimi

Kuva: Antti Savolainen
Kuudes ulkomaalaisnimi Nordic Kingin osanottajalistalla on Heidi Moenin valmentama Elitkampen-nelonen Valle Mattis.

Vaikka Ruotsin kylmäverikuningas Månprinsen A.M. potee hankosidevammaa, Härmään saapuu juhannuksena kaikkien aikojen kovin ulkomaalaisjoukkue.

Nordic Kingin kahdestatoista paikasta puolet on säännöissä varattu ulkomaisille hevosille. Ne kutsutaan mukaan, kun taas suomalaiset valitaan ilmoitettujen joukosta suurkilpailukarsinnalla.

Ennen Oslo GP –viikonloppua ulkomaalaispaikat oli luvattu Elitkampen-voittaja Tangen Haapille, Art Kjarvaldille sekä kahdelle toistaiseksi nimeämättömälle Jan-Olov Perssonin hevoselle. Sunnuntailta Oslosta Nordic Kingin managerin Pekka Kaidesojan haaviin tarttui jälleen iso vonkale: Alm Svartenin lähdön keulasta voittanut norjalainen Odd Herakles.

”Se oli kovasti tuloillaan jo viime vuonna, mutta silloin reissua ei onnistuttu järjestämään niin, etteivät astutushommat siittolassa olisi kärsineet. Nyt asiaan varauduttiin hyvissä ajoin ottamalla pakastespermaa talteen”, Pekka Kaidesoja kertoo.

”Elitkampenissa Odd Herakles ei saanut pitoa, mutta nyt homma toimi ja hevonen kulki. Omistajan kanssa oli lähdön jälkeen helppo lyödä kättä, kun oli etukäteen sovittu, että Odd Herakles tulee jos voittaa.”

Kuva:Terhi Piispa-Helisten
Odd Herakles on tehnyt selvää jälkeä pohjoismaisista vastustajistaan kesän mittaan ja on suosikki Turun PM:ssä takarivistäkin.Valle Mattis norjalaisjokeri

Ravipäivän päätteeksi Pekka Kaidesoja sai lisää hyviä uutisia. Nordic Kingiin ilmoitettiin toinenkin kovan luokan norjalainen: Elitkampenin nelonen Valle Mattis.

”Se laukkasi Oslossa, mutta teki tosi hyvän juoksun Elitkampenissa. Hevonen tarkistetaan vielä viikolla, ja jos kaikki on kunnossa, niin hevonen tulee Härmään.”

Jan-Olov Perssonin tallin edustajat ilmoitetaan myöhemmin tällä viikolla, mutta luonnollisesti toivelistan kärjestä löytyy ainakin eilinen Alm Svartenin lähdön kakkonen Smedheim Solan.

Kun ulkomaalaiskiintiö on täynnä, lopuista kuudesta suomenhevosille varatusta paikasta syntyy ennen näkemätön taisto. Pekka Kaidesoja toivoo, ettei se pelota ketään ilmoittamasta hevostaan mukaan.

”Karsittaville hevosille järjestetään perjantaina lohdutuslähtö 7000 euron ykköspalkinnolla”, hän muistuttaa.

Ulkomaalaisvieraat tuovat mukanaan Härmään myös nuorempia hevosia. 5-vuotislähdössä nähdään ainakin Tangen Haapin tallikaveri Backegubben.

Ari Pakarisen hevosauto tuo vieraat Suomeen yhteiskuljetuksella kuten kaksi vuotta sitten. Silloin norjalaiset otettiin kyytiin Färjestadista, ja samantyyppinen järjestely on suunnitteilla jälleen.”

”On myös ilahduttavaa, miten isojen taustajoukkojen kera hevoset tulevat. Juhannusta tullaan viettämään Härmään isoilla perhekunnilla ja faniporukoilla, mikä on tietysti koko Nordic Kingin perimmäinen ajatus”, Pekka Kaidesoja vinkkaa.

Hevosten ilmoittaminen Nordic Kingiin päättyy maanantaina 17. kesäkuuta. Pääkilpailun lähtöradat arvotaan suorassa lähetyksessä radan Facebook-sivuilla samana päivänä kello 12.

Anu Leppänen
Smedheim Solan sijoittui viime vuoden Elitkampenissa kuudenneksi ja sunnuntain Alm Svartenin lähdössä toiseksi. Se on toiveissa myös Nordic Kingiin. Kuva: Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Elitkampen norjalaisjuhlaa – Polara viides

Norjan sunnuntain raveihin kovasti tulijoita

Lillbacka realisti Nordic Kingin suhteen: ”Jää juhannukselta väliin”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video