Ravimaanantai: viikko oli vuoristorataa - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Ravimaanantai: viikko oli vuoristorataa

Ville Toivonen
Aikamme menestyskuski Jorma Kontio on pysyvästi kuvassa keskellä. Näin on 68. Eliloppetissakin tänään ja myös 75-pelissä.

Olipahan viikko! Menneellä raviviikolla oli totisesti tarjolla iloja ja suruja.

Viikko tarjosi raveissa menehtyneitä hevosia molemmilla puolilla Pohjanlahtea, katkenneita kylkiluita Pertti Puikkoselle ja kilpailukieltoa Costellon valmentajalle Ville Herttualle, koska alkometri piippasi Kausalassa.

Karvaiden kyynelten ohessa oli onneksi valopilkkuja ja vaiheita vaikka muille lajeille jakaa:

*Jorma Kontio on melkoinen Elmo! Kohta 11000 voiton miehellä menee aina vaan lujaa. Ruotsin ajajaliigan kolmosen viikonloppu piti Östersundissa ja Oslossa sisällään laukkoja sekä hevosten alisuorittamista siihen asti, kunnes oli jaossa isoin raha, 1,5 miljoonaa kruunua Oslo GP:ssä. Kontion ajokki siinä, Alessandro Gocciadoron tallin Vitruviokaan, ei näyttänyt voittajalta ollenkaan ennen loppusuoraa. Se kampesi ulos laukansekaisella askelluksella loppukaarteeseen mentäessä. Ori oli silti niin voimissaan, että kun Kontio sai sen turvan oikeaan suuntaan, muut ohittuivat vieläkin helposti. Elmohan on kirjailija Juhani Peltosen luoma hahmo, urheilusankari, joka voittaa vaikka pysähtyisi matkalla eväitä syömään tai kaatuisi lyhyelläkin matkalla.

*Torstai-illan Suur-Hollolat olivat kova juttu, vaikka kilpailujärjestelmä keskusteluttaakin juuri nyt. Ennen kaikkea: kuinka pitkälle Hachiko De VeluweIngmanin perhe, Timo Nurmos ja Jorma Kontio (taas) oikein menevät. Nyt on kasassa yhdeksän (!) starttia! Kontio meni Lahdesta viikonlopuksi Östersundiin ja sieltä Osloon - melkoiset kilometrit taas ikiliikkujalle!

*Keskiviikkoillan vauhtitamman nimi ei ollutkaan Ranch Kelly vaan Milla Sonik, 13,9 2600 metriä tasoitusajolla. Kellyä ei nähdä siksi sittenkään Kymi GP:ssä - ehkä Suur-Hollolassa sitten? Eeti jatkoi voittamistaan pitkällä matkalla. Jouni Törmäsen oriilla on jo kahdeksan ykköstä kaudelta 2019, mikä tekee siistä kotimaan ratojen voitokkaimman hevosen.

*Aubrion De Gers sai tyytyä kakkoseen myös kotimaassaan. Elitloppetissa jäi ehkä jossiteltavaa, mutta Vincennesissä lauantaina Tony Gio spurttasi puhtaasti ohi. Maata pitkin ne jättiläisetkin ravaavat.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Chapuy johdattaa Elitloppet-pottiin

Huippusukuinen yhdistelmä näki päivänvalon: Ranch Kellylle orivarsa

Päivän ravit: nyt se alkaa plus Halmstadin jackpot!

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video