Uutiset

Victory Bonsailla jännevamma - "Koitetaan uudestaan talvella"

Anu Leppänen
Victory Bonsai hakee uutta vauhtia monté-uralleen kesälaitumelta käsin.

Victory Bonsain lupaavasti alkanut monté-ura katkesi ennen kuin ehti kunnolla alkaakaan.

Omistajat Kari Lähdekorpi ja Iivo Niskanen siirsivät Victory Bonsain Harri Koivusen talliin Turkuun sillä ajatuksella, että siitä tulisi hyvä monté-hevonen. Isoimmat monté-lähdöt sijoittuvat Etelä-Suomeen.

Raviratsastusura alkoikin lupaavasti voitolla Porissa, mutta sen jälkeen - tai jo ennen sitä - tuli takapakkia.

"Ruuna oli astunut  lämmityksestä tullessaan etuvuohisen yli ja meinannut mennä polvilleen. Startissakaan se ei ollut sitten oma itsensä, vaikka voitti", Kari Lähdekorpi kertoo.

"Se oli loukannut toisen etujalan jännettään, varmaan siinä kun kompuroi. Eihän jänteitä enää nykyään ajamalla saa rikki. Harmin paikka, kun tuntui, että löytyi uusi ura."

"Mutta ei Victory Bonsai vielä eläkkeelle jää. Sitä olisi voinut treenata koko kesänkin, mutta ajateltiin Harrin kanssa, että annetaan olla kesä laitumella. Aletaan treenata taas syksyllä ja koitetaan uudestaan talvella", Lähdekorpi jatkaa.

Pienempi takaisku hänelle ja Iivo Niskaselle omistajina tuli perjantaina Forssassa, kun ykkösenä maaliin tullut Peacock Comery siirrettiin murtautumisen takia kakkoseksi.

"Sanoin heti maaliintulon jälkeen Iivolle, että odotetaan hetki ennen kuin lähdetään voittajakehään. Minusta näytti, ettei tilaa ollut, mutta toisaalta ajattelin, että Markkulan Seppo ei tee koskaan mitään vääryyttä."

"Iivo kävi tuomarien juttusilla tornissa, mutta tuli naurussa suin takaisin. Yhteisymmärrys oli varmaan löytynyt. Ja olihan siinä pientä lohtua, ettei tullut hylkäystä vaan pelkkä tulojärjestyksen siirto", Lähdekorpi jatkaa.

Isomman hiihtäjäporukan Talli Hiihtoliidon omistama Bismarck Comery on pienellä huoltotauolla.

"Sitä vähän hoidettiin, kun tuli pari huonompaa starttia, mutta eiköhän parin viikon päästä jossain jatketa", Lähdekorpi olettaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Iivo Niskanen jälleen 15 kilometrin valtias Rukalla – jätti norjalaiset ja venäläiset taakseen

”Silloin tuntui, että kun olisi rivat mistä repiä" – Juha Mieto: "Vuosina 1972–1975 olin elämäni kunnossa"

Lähdekorvella "synkät myyntihousut jalassa" ja tiukkoja mielipiteitä

Gallup
Uusin TalkKari
Katso video