Costello vahvasti tulossa taas - ohjastajan sukunimi ei muutu - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Costello vahvasti tulossa taas - ohjastajan sukunimi ei muutu

Kuvat: Anu Leppänen
Costellon jengiä Rovaniemen voiton hetkellä. Oikealla entinen ohjastaja ja uuden ohjastajan isä Risto Tupamäki. Hänen vasemmalla puolellaan ravikuninkaan nykyinen valmentaja Tia Malinen. Vasemmalla puolella Ville Herttua, joka on tällä hetkellä kilpailukiellossa, sekä perheen lapset Tommi ja Hanna.

Ville Herttua sai viime sunnuntaina kilpailukieltoa promillerajan ylityksestä. Nyt ravikuningas Costellon tiimoilta on paljon positiivisempia uutisia.

Hevosurheilu-lehti uutisoi tänään Costellon vaihtaneen valmentajaa Tia Maliseen, Ville Herttuan vaimoon.

"Ne jotka ovat seuranneet meitä läheltä, tietävät ettei muutos raveissa ole kovin suuri", Ville Herttua kertoo.

"Tia on suurimmalta osin ollut vastuussa oriin valjastuksesta kilpailupaikalla, ja hyvin usein olen vain pystellyt poissa tieltä. Ori pysyy rauhallisempanakin, kun otan vähän etäisyyttä."

Costellolla on ollut kevään mittaan terveysmurheita, ja ohjastaja-asioita ei ole tarvinnut miettiä, vaikka ravikuninkaan vakio-ohjastaja Risto Tupamäki tapaturmaisesti ja erittäin traagisesti menehtyi.

"Risto oli korvaamaton menetys meidän joukkueessa, aivan oma lukunsa auttavaisuudessaan ja hevosen ymmärtämisessä. Costello kävi tänään Teivon klinikan kiropraktikon käsiteltävänä, ja uutiset sieltä ovat hyviä. Meitä vaivanneet lihasongelmat näyttäisivät olevan väistymässä. Tänään ajettiin oikein kevyitä vetojakin, ja sieltäkin viesti oli sama: Costello tuntui olevan sitä mieltä, että juokseminen maistuisi. Nyt voin kertoa, että seuraavan kerran, kun ori on viivalla, ohjastajan sukunimi on sama, näin olemme Tupamäen Antin kanssa sopineet. Antti on suomenhevosten osaaja, kuten isänsäkin, ja tuntuu mukavalta ajatella, että työ jatkuu."

Costellon starttiintulo ei siis liene ensi viikon asia?

"No ei. Hevosen ehdoilla edetään edelleen. Astutuksien kanssakin on aika kiirus. Ajossa tuli hieman räkääkin, mutta sekin asia tuntuisi nyt olevan korjaantumaan päin. Nyt on lupa koventaa treeniä, ja tullaan radalle, kun hevonen on valmis siihen."

Costellon lähiajan tähtäin on kuitenkin selvillä?

"Juu. Perjantaina Teivossa on Popeda-ravit. Siellä on esikuva "Costello" Hautamäki ja siellä on meidän Costellokin. Sarkolan Sepon olisi tarkoitus oriilla siellä vähän ajaakin."

Costellon ohjastaja jatkossa: Antti Tupamäki.Costellon ohjastaja perjantaina Teivon Popeda-raveissa: Seppo Sarkola.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Jani Kanerva on Ravitoimittajat ry:n uusi puheenjohtaja

Aikansa ikäluokkamenestyjä Antti Tupamäelle – talliin myös paluumuuttaja

Antti Tupamäki palkittiin vuoden haastateltavana

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video