Kriteriumkakkosen ura jatkuu uudesta tallista - aloittaa Kouvolassa - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Kriteriumkakkosen ura jatkuu uudesta tallista - aloittaa Kouvolassa

Kuvat: Anu Leppänen
Builder's Caviar selvitti tiensä Derby-karsinnoista radalta 12 finaaliin, mutta Suur-Hollolassa tie katkesi alkueriin.

Suur-Hollola-ajon välieristä karsiutunut Builder's Caviar ei palannut alkueräreissulta Ruotsiin vaan jäi Timo Korvenheimon valmennukseen Orimattilaan.

Timo Nurmoksen valmentamana Builder's Caviar sijoittui kaksi vuotta sitten Kriteriumissa toiseksi, mutta viime kauden satsaus Derbyyn ei onnistunut yhtä hyvin. Ruuna jäi karsinnassaan kakkoseksi ja sai finaaliin siksi radan 11, jolta ei pystynyt nousemaan kärkitaistoon.

5-vuotiskautensa Builder's Caviar aloitti Suur-Hollolan alkueristä, mutta kun välieräpaikkaa ei irronnut, omistajat Keijo Väisänen ja Tapio Karjalainen päätyivät jättämään ruunan Suomeen.

"Omistajat ottivat yhteyttä alkuerien jälkeen, ja Jokimaalta hevonen tuli meille. Toistaiseksi on tarkoitus ajaa kilpaa meiltä käsin", uusi valmentaja Timo Korvenheimo kertoo.

"Oikein mielenkiintoinen ja kyvykkään oloinen hevonen, mitä muutaman kerran on kevyesti treenattu, ja oikein mukavakin vielä. Odotan mielenkiinnolla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan."

"Startti tuli pikkuisen äkkiä, mutta kun Kouvolassa oli 5-vuotislähdössä hevospulaa, niin ilmoitettiin mukaan. Ei kuitenkaan täytehevoseksi. En putoaisi penkiltä, vaikka vähän pärjättäisiin", Korvenheimo jatkaa.

"Tarkasti mahdollisuuksia on näin lyhyen tuttavuuden perusteella vaikea arvioida, mutta hevonen on pirteä ja ravaa hyvin. Omistajien mukaan kunto oli tähdätty Suur-Hollolaan, joten eiköhän ruuna startti alla parannakin.

Kuva: Anu Leppänen
Gloria Web, Hachiko de Veluwe ja Builder's Caviar (oik.) kävivät hoitajineen yhdessä Derbyssä ja Suur-Hollolan alkuerissä.Toto75:ssä voittosaumoja

Yhteensä Timo Korvenheimo lähettää lauantain Kymi GP -raveihin kuusi hevosta. Parhaat voittosaumat tulevat kuin apteekin hyllyltä.

"Jolly Roy (Toto75-7) ja Cyrius d'Ariane (Toto75-3)", valmentaja ilmoittaa.

"Mutta eivät muutkaan onnistuneilla juoksuilla ulkona ole. Cocktail Princess (Toto75-7) esimerkiksi on täysin unohdettu, mutta voi olla vaikka kuinka korkealla, jos tulee vauhtijuoksu. Se vaatii ylivauhtia, kun ei ole raketti alussa."

Korvenheimon valmennustalli on kasvanut pikkuhiljaa niin, että on jo yksi maan suurimmista. Hevosia on 46 jaettuna kotitalliin ja Orimattilan hevoskylään.

"Syksyllä määrä varmaan vähän nouseekin, kun tulee uutta ikäluokkaa sisään. Sellaisia starttihevosia lähtee muille kokeiltaviksi, jotka ei enää meillä kehity, mutta varsoja tulee varmaan enemmän sisään", Timo Korvenheimo arvelee.

Kymi Grand Prix -ravit ajetaan Kouvolassa lauantaina kello 14 alkaen. Toto75-peli pelataan lähtöihin 5-11, ja se sulkeutuu normaalisti kello 15.30.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Nettihuutokauppalöydöt Tanskasta Perttuselle ja Korvenheimolle

Vermon kausi päättyy – Korvenheimolla kaksi yllättäjäkandidaattia

Jolly Roy Korvenheimon paras voittosauma Vermon 64:ssa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video