Harvinaista herkkua Teivossa – raharuhtinatar ja Popeda radalla - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Harvinaista herkkua Teivossa – raharuhtinatar ja Popeda radalla

Kuvat: Anu Leppänen
Mika Forss on ajanut Staro Miamin uran kaikki startit ja jatkaa rattailla Teivossakin.

Alkutahdit Teivon bileperjantaille lyö 4-vuotistähti Staro Miami, joka kilpailee Suomessa ensi kertaa lähes puoleentoista vuoteen.

Ari-Pekka Pakkasen valmentama ja Martti Simosen omistama Staro Miami aloitti viime vuoden tammikuussa uransa voitoilla Porissa ja Teivossa, mutta sen jälkeen se ei ole Suomessa kilpaillut.

Tamma nousi Ruotsissa syntyneiden 3-vuotiaiden tammojen ehdottomaan eliittiin ja keräsi sikäläisistä ikäluokkalähdöistä huikeat 355 000 euron tienesti. Niillä se oli viime vuoden Suomen raharuhtinatar ja löi tienesteissä jopa itsensä Ranch Kellyn! Oriit ja ruunat molemmat tähtitammat jättivät kauas taakseen.

”Nyt oli sattuva sarja Teivossa, ja päätettiin ajea välillä Suomessa. Jossain täytyy startata, että kunto pysyy yllä syksyn isoimpiin kisoihin asti, mutta ihan joka kerta ei viitsisi Ruotsiin reissata”, Ari-Pekka Pakkanen taustoittaa tuloa Teivoon.

”Ja on siinä Popedallakin osansa. Meillä on Hevosopiston kanssa yhteinen asiakastilaisuus, ja jäädään 40 hengen porukalla ravitallin omistajia ja henkilökuntaa Popedan konserttiin.”

”Seuraava startti on näillä näkymin Eugen Pylvänäisen Muistoajo Mikkelissä tai Einari Vidgrenin Muistoajo Vieremällä. Sen jälkeen ajetaan Breeders Crownin alkuerä Mantorpissa, ja sitten tuleekin jo Derby-karsinnat”, Pakkanen maalailee kauden jatkoa.

Anu Leppänen
Staro Miamin upea 3-vuotiskausi huomioitiin kunniamaininnalla Ravigaalassa, vaikka se jäi Ruotsiin rekisteröitynä vaille muita palkintoja. Kunniamaininnan ottivat vastaan Ari-Pekka ja Etta Pakkanen.Volttilähdössä omat riskinsä

Tänään Teivossa Staro Miami starttaa suurena suosikkina. Kaudenavaus kivenkovassa Solvallan lähdössä oli  sanalla sanoen vakuuttava.

”Tiesin, ettei se ihan huonossa kunnossa ole, mutta ainahan kauden ekassa startissa on oma jännityksensä. Ihan varma ei voi olla mitä tulee, vaikka hevonen näyttää päällepäin hyvältä”, Pakkanen kuittaa.

”Sen jälkeen ei ole ihmeitä tehty eikä mitenkään viritelty, treenattu vaan normaalivauhteja ja koitettu pitää kuntoa yllä. Mutta ellei mitään satu eikä kropassa ole mitään ongelmia, niin odotukset on kärjessä.”

Pieni epävarmuustekijä on lähetystapa.

”Edellisestä volttilähdöstä on reilusti yli vuosi, ja siinä on tietysti omat riskinsä. Mutta onneksi sattui juoksurata, kyllä tamman pitäisi siitä lähteä ravia”, Pakkanen olettaa.

Staro Miami starttaa tänään perjantaina Teivon ravien ensimmäisessä Toto4-lähdössä kello 19.15. Popeda aloittaa keikkansa kello 22 ja lämmittelybändi Lauri Hyvönen & Dirty Gentlemen kello 21.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toto64-vihjeessä suosikkivarma ja mielenkiintoisia hakuja

Simonen viittaa kintaalla houkutuksille ja jättää Staro Miamin tauolle

Pyöreitä täyttänyt Korpi ja Pakkanen tosi tyytyväisiä tammoihinsa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video